Nosi dres Liverpoola, a u 92. minuti uradio je ono što se ne prašta ni na terminu

Sjajan dribling Mitome, ali i očajna reakcija Gomeza

Nosi dres Liverpoola, a u 92. minuti uradio je ono što se ne prašta ni na terminu

E. Čaušević

Liverpool je danas još jednom razočarao svoje navijače jer je ispao iz FA Kupa nakon što je Brighton na svom terenu uspio da savlada klub s Anfielda sa 2:1, a junak je bio Karou Mitoma koji je u sudijskoj nadoknadi postigao fantastičan pogodak.

Brighton je još jednom pokazao da ove sezone igra u odličnoj formi, ali isto tako i s drugom stranom Liverpool je demonstrirao da je za njih ova sezona za zaborav i još jednom je uspio da razočara svoje navijače.

Redsi su se tako već u šesnaestini finala oprostili od takmičenja u FA Kupu iako su vodili danas na Amex stadionu, ali na kraju je Brighton došao do preokreta i plasmana u osminu finala ovog takmičenja.

Liverpool je poveo sa 1:0 u današnjem meču u 30. minutio kada je Elliott pogodio mrežu domaćeg tima nakon asistencije Salaha.

No, slavlje Redsa trajalo je samo devet minuta jer je Brighton ekspresno odgovorio. Lamptey je asistirao, a gol za 1:1 zabio je Dunk.

I kada se očekivalo da će utakmica završiti rezultatom 1:1 i da ćemo na Anfieldu gledati revanš Brighton je u drugoj minuti sudijske nadoknade uspio da dođe do pobjede nakon čarolije Mitome.

Oglasi

Japanski reprezentativac je oduševio sve fantastičnim driblingom kojim je prevario odbranu Liverpoola, a zatim je pogodio za 2:1 i erupciju oduševljenje na Amex stadionu.

Navijači Liverpoola ponovo su kritikovali svoje igrače, a posebno se to odnosi na Joea Gomeza za kojeg smatraju da je najveći krivac kod gola Mitome jer je morao bolje reagovati u ovoj situaciji.

Gomez je prilikom driblinga Mitome okrenuo leđa lopti što se nikada ne radi, a Japanac je to iskoristio i zabio je gol za 2:1. Defanzivca Redsa su navijači "razapeli" na društvenim mrežama i poručili da se takva reakcija ne prašta ni na amaterskom nivou.

Ovaj defanzivac već neko vrijeme nije baš u najboljoj formi zbog čega je često i rezervna opcija kod Jurgena Kloppa, a ovom reakcijom je najbolje pokazao i zašto je to tako.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

green_dragon
Kennyyyyyy brat moj......hahahahahahahahahaha.....zayeban ovaj mali Japanac....hahahqhahah
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi