Eksplodirao pa očajno moli za transfer u slavni klub: "Siromašan sam, donijet ću vam najviše novca"

Oglasio se na Instagramu

Eksplodirao pa očajno moli za transfer u slavni klub: "Siromašan sam, donijet ću vam najviše novca"

Admin Čaušević

Rijetke su situacije kada neki fudbaleri javno putem društvenih mreža poručuju da žele realizaciju transfera. Upravo se to dešava sa igračem koji je eksplodirao u posljednjih nekoliko mjeseci i ne želi da propusti priliku za posao koji će mu donijeti bogatstvo.

Skoro svake sezone u Ligama petice se pojavi neki klub koji se opravdano smatra iznenađenjem, obično to bude u Premiershipu gdje je konkurencija i više nego jaka.

U ovoj takmičarskoj godini to je ekipa Brightona koja jednostavno oduševljava sve ljubitelje fudbala svojim partijama pod vodstvom trenera De Zerbija. 

Za popularne Galebove igra niz sjajnih igrača, a među onim koji su eksplodirali je svakako i Moises Caicedo.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cn70zrwrGJE/?hl=en[/instagram]

Ekvadorski veznjak je zaista odličan ove sezone, sjajne partije je pružao i na Mundijalu u Kataru i sada ima priliku da pređe u Arsenal.

Oglasi

Topnici su ponudili 60 miliona za ovog 21 godišnjaka, ali je to Brighton odbio i traži najmanje 80 miliona što bi bio klupski rekord.

Pregovori koji ne idu kako je Caicedo planirao su natjerali veznjaka da javno reaguje i zamoli za transfer.

"Zahvalan sam g. Bloomu i Brightonu što su mi dali priliku da dođem u Premijer ligu i osjećam da sam uvijek davao sve od sebe za njih. Uvijek igram fudbal sa osmjehom i srcem."

"Ja sam najmlađi od 10 braće i sestara, odrastao sam u siromaštvu u Santa Domingu u Ekvadoru".

"Uvijek sam sanjao sanjao da budem najtrofejniji igrač Ekvadora. Ponosan sam što mogu donijeti rekordnu cijenu transfera za Brighton što bi im omogućilo da ih reinvestiraju i pomognu klubu da nastavi biti uspješan", između ostalog je poručio Caicedo uz nadu da će navijači razumjeti zašto traži transfer.

Oglasi

Do kraja zimskog prijelaznog roka je ostalo još nekoliko dana pa će biti interesantno za vidjeti kako će završiti ova saga. 

Brighton je Caiceda prije dvije godine platio pet miliona eura ekvadorskom Independieteu i sada je u prilici da zaradi višestruko više.

Jesenas je priča o Caicedu i njegovoj porodici postala viralana jer je čim je zaradio nešto novca svoju porodicu doveo u London da se upoznaju sa Evropom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Njegova majka je na ulicama prodavala svijeće i cvijeće kako bi obezbijedila novac da prehrani svoju djecu, a kada je zaradio nešto novca Moises joj se odmah odužio.

Prilika za transferom karijere kojim može obezbijediti egzistenciju svojoj brojnoj porodici se ne pruža tako često i poprilično je jasno zašto je Caicedo ne želi propustiti.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi