Ovo nije mogao očekivati

Poniženje za Aubameyanga: Život vrati udarac kada se najmanje nadate

Esmer Oštraković

Chelsea je u januarskom prijelaznom roku doveo čak osam pojačanja, a to je značilo da će morati biti promjena u registraciji igrača za Ligu prvaka.

Naime, do svih dovedenih igrača samo trojica su mogla biti registrovana za nastavak Lige prvaka, a sada je poznato i koja trojica su registrovana.

Kako je i očekivano Chelsea je za Ligu prvaka registrovao Enza Fernandeza, Joao Felixa i Mudryka, dok će ostala pojačanja morati čekati sledeću sezonu, naravno ukoliko Chelsea izbori Ligu prvaka.

"Zvanično. Joao Felix, Mykhaylo Mudryk i Enzo Fernandez prijavljeni su u sastav Chelseaja za nastup u Ligi prvaka", stoji u objavi Fabrizija Romana.

Jedan nogometaš doživio je veliko poniženje danas, a to je bivši igrač Arsenala i Barcelone, Aubameyang koji nije mogao niti sanjati ono što mu se danas dogodilo.

Naime, za njega je nastup u Ligi prvaka, barem za ovu sezonu, završen.

"Prije godinu dana, na današnji dan, Pierre-Emerick Aubameyng predstavljen je kao novi igrač Barcelone. Danas je izostavljen sa spiska Chelseaja za Ligu prvaka. Život brzo vraća udarac", stoji u objavi B/R Footballa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Jasno je da veće poniženje ovaj iskusni napadač nije mogao doživjeti i pitanje je da li će nakon ovoga na kraju sezone ostati u klubu ili će tražiti da napusti Chelsea.

Osim toga, izvjesno je i da će večerašnju utakmicu u Premiershipu protiv Fulhama gledati sa klupe za rezervne igrače.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.