Jordan Ayew je Freda uhvatio za vrat, ali VAR soba nije reagovala (Foto: Screenshot)

Ayew davio Freda

Sudije kradu Manchester United i nikom ništa! Objavljena je fotografija kao dokaz!

Midhat Šljivak

Manchester United pobijedio je na Old Traffordu Crystal Palace s 2:1 u duelu 22. kola Premiershipa, a ovaj duel je obilježio crveni karton brazilskog veznjaka Casemira.

Casemiro je napravio poprilično nesmotren potez i nećemo ga gledati u narednih nekoliko utakmica Crvenih đavola. Isključen je zbog davljena Willa Hughesa.

Iskoristio je brazilski fudbaler priliku u gužvi koja je nastala kako bi protivnika uhvatio za vrat, a kada se sve smirilo otišao je kao da se ništa nije desilo.

Međutim, VAR je vidio njegov potez. Sudija Andre Marriner pozvan je da pregleda snimak i na kraju je odlučio da u 70. minuti isključi fudbalera Manchester Uniteda.

Navijači velikana s Old Trafforda ostali su u nevjerici zbog crvenog kartona njihovom miljeniku. Smatraju da je u kompletnoj situaciji istu boju kartona trebao vidjeti i napadač Crystal Palacea Jordan Ayew.

U tuči i naguravanju koje je nastalo nakon duela Jeffreyja Schluppa i Antonyja, Jordan Ayew je bio među najratobornijim i u jednom trenutku je uhvatio za vrat Freda.

Oni su na društvenim mrežama jasno prikazali ovaj trenutak. Pitaju se kako je moguće da je Casemiro isključen, a da je Ayew mirno nastavio utakmicu.

Uvjereni su kako sudije na čelu s čuvenim Howardom Webbom imaju nešto protiv Uniteda i da to jasno pokazuju ovakvim odlukama na terenu.

Napadač Crystal Palacea se očigledno izvukao bez kazne za isti potez kao Casemiro i nakon svega će o kartonu brazilskog fudbalera sigurno biti dosta priče.

Casemira sada čekaju najmanje dvije utakmice suspenzije. Vrlo je moguće da će kazna biti i veća, a to u Manchester Unitedu vjerovatno neće mirno gledati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iskusnom veznjaku ovo je bio 31. meč ove sezone u dresu Uniteda. Igra zaista odličan fudbal i postigao je četiri gola uz šest asitencija u dosadašnjem dijelu sezone.

Njegov izostanak iz veznog reda sigurno će se osjetiti u narednim utakmicama. Manchester United naredna dva meča igra protiv Leeds Uniteda, a zatim za rivala imaju i Leicester.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.