Ima tek 29 godina i povukao se iz reprezentacije, pa rekao surovu istinu o modernom fudbalu

Objasnio ponovo zašto je to uradio

Ima tek 29 godina i povukao se iz reprezentacije, pa rekao surovu istinu o modernom fudbalu

Endin Čaušević

Francuski defanzivac Raphael Varane jučer je iznenadio fudbalsku javnost objavom da više neće nastupati u dresu reprezentacije Francuske iako ima tek 29 godina, ali rekao je iskreno zbog čega je to uradio što najbolje pokazuje sliku o modernom fudbalu.

Varane je deset godina bio stalni član reprezentacije Francuske s kojom je 2018. godine uspio da osvoji titulu prvaka svijeta na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Ovaj 29-godišnjak bio je član Trikolora i na Mundijalu u Kataru i čak se špekulisalo u francuskim medijima da je Didier Deschamps odlučio da Varane u budućnosti bude novi kapiten ove reprezentacije.

Međutim, jučer su svi ostali u šoku kada je Varane putem Instagrama saopštio da se oprašta od reprezentacije Francuske i da će se u nastavku karijere posvetiti samo klupskom fudbalu.

Ovaj defanzivac Manchester Uniteda je za Trikolore odigrao skoro 100 utakmica i očekivalo se da će još nekoliko godina biti u reprezentaciji, ali Varane je odlučio da je najbolje da se posveti samo svom klubu.

Prethodnih godina u Real Madridu i nakon dolaska u Manchester United je muku mučio s povredama i shvatio je da je to zbog prevelikog broja utakmica koje odigra svake sezone, a ta brojka se povećava iz godine u godinu.

Oglasi

Nakon što je fudbalska javnost bila iznenađena njegovom odlukom da se penzioniše što se tiče reprezentacije Varane se ponovo oglasio kako bi dodatno objasnio svoju odluku, ali i pokazao najbolje surovost modernog fudbala.

"Dao sam sve fizički i psihički. Najveći nivo u fudbalu vam je kao veš mašina, uvijek si u pogonu i nikada ne prestaješ da radiš. Imamo pretrpane rasporede i igramo non-stop. Trenutno osjećam da ne mogu to više fizički podnijeti i vrijeme je da se malo posvetim sebi. Morao sam da nađem za sebe slobodno vrijeme i način da se odmorim. Ovo je bila jedina ispravna odluka", poručio je Varane.

To najbolje dokazuje koliko je surov moderni fudbal iz godine u godinu, te da čelnici najprestižnijih takmičenja zaista nemaju sluha za potrebe fudbalera i njihove granice izdržljivosti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iz godine u godinu se osnivaju nova takmičenja, a raspored utakmica u jednoj sezoni je sve gori i gori zbog čega više nije ni čudo što imamo toliko povreda tokom jedne sezone što prije svega desetak godina nije bio slučaj.

Varane očito ne želi više da to trpi jer je svjestan da njegovo tijelo ne može izdržati tolike napore. Iako je u najboljim godinama odlučio je da se posveti maksimalno sebi i svom tijelu kako bi na klupskom nivou bio što bolji.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SEJFUDIBIKODZE
neserte trebo bi da se oproba u rudniku pa da vidi sta je umorza sitan novac.ili da proba kakvu skolu pa da mu daju knjigu od 800 stranica,pa da vidi sta je psihicki umor,suti ganjaj tu loptu i uzivaj, pvm fudbalerska,
3 1
Zenicanin
Pametno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti