Kakva izjava

Ozilov urnebesan odgovor na pitanje kako je bilo igrati s Ronaldom nasmijao apsolutno sve

Edmir Škorić

Bivši maestro sredine terena Arsenala i Real Madrida Mesut Ozil dao je urnebesan odgovor na pitanje jednog navijača kojeg je zanimalo kako je bilo igrati s Cristianom Ronaldom.

Ozil trenutno nastupa u Turskoj za ekipu iz Superlige Istanbul Basaksehir, prešavši iz Fenerbahcea prošlog ljeta. 34-godišnjaka je nedavno pitao jedan fan kako je bilo igrati s jednim od najvećih igrača svih vremena, Cristianom Ronaldom.

"Pitaj njega, on je igrao sa mnom", odgovorio je Ozil, a tim je komentarom sve nasmijao, te se i sam smiješio dok je odlazio.

Ozil je igrao s Ronaldom tri godine u Real Madridu, osvojivši naslov La Lige, Kup Kralja i Superkup Španije, da bi 2013. godine prešao u Arsenal.

Na nesreću po Mesuta Ozila, on nikada nije mDogao igrati u finalu Lige prvaka za Real unatoč svojoj kvaliteti, jer su ispadali u polufinalu svake sezone kada je on bio tamo.

Počele su kružiti glasine o Ozilovom odlasku u mirovinu, očito je poručio svojim saigračima da je spreman prestati s nogometom ako mu se trenutni ugovor raskine.

Ozil se nije baš skrasio otkako je napustio Arsenal, klub u kojem je proveo veći dio svoje karijere.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bivši prvak svijeta s Njemačkom ostvario je odličnu karijeru. Igrao je za Real MAdrid, Arsenal, Fenerbahče, Schalke i Werder, a za reprezentaciju Njemačke odigrao je 92 utakmice i postigao 23 gola.

Ozilov navodni odlazak u penziju mnoge je iznenadio, dok njegov bivši saigrač Cristiano Ronaldo i sa 37 godina na leđima igra u Saudijskoj Arabiji za Al Nassr. Portugalac je tri godine stariji od Nijemca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.