Vedat Muriqi proslavio gol života protiv Real Madrida, ali je varao

Fenomenalan pogodak

Vedat Muriqi proslavio gol života protiv Real Madrida, ali je varao

M. Šljivak

Mallorca je od 13. minute povela protiv favorizovanog Real Madrida s 1:0, a pogodak je proslavio napadač s Kosova Vedat Muriqi. On se radovao i vodio kao strijelac dok snimak nije pokazao da je vlastitu mrežu zatresao Nacho.

Vedat Muriqi je, činilo se, postigao je zaista spektakularan pogodak za vodstvo Mallorce protiv velikog Real Madrida u susretu 20. kola španske La lige.  Barem ga je na taj način proslavio.

Napadač s Kosova je proslavio gol i činilo se da je na nevjerovatan način je glavom matirao Andriya Lunina koji danas mijenja Thibauta Courtoisa na golu Reala.

Rodriguez je ubacio loptu, Muriqi je okrenut leđima od gola Reala i lopta je završila iza leđa golmana Real Madrida.

Učinilo se kao da glavom iz okreta Kosovar prebacuje ukrajinskog čuvara mreže i donosi svom timu prednost od 1:0. Na kraju se ispostavilo da je pogodak ipak postigao Nacho koji je matirao vlastitog golmana.

OVDJE pogledajte ovaj pogodak za vodstvo Mallorce.

Vedat Muriqi je ove sezone glavna uzdanica ekipe Mallorce. Igra zaista fenomenalan fudbal i postigao je polovinu pogodaka ovog tima u La Ligi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Mallorci je ovo tek 16. pogodak u prvenstvu. Muriqi je zabio čak osam i ovaj 28-godišnjak iz Prizrena igra zaista nevjerovatan fudbal.

Prava je šteta što ovo nije njegov pogodak. Bio bi to definitivno konkurencija za najbolji pogodak sezone jer se ovakvi golovi iz okreta glavom ne viđaju  često.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Oglasi