Real je bez Benzeme samo prosječna ekipa: Mallorca zagorčala život Kraljevima!

Neočekivan poraz Madriđana

Real je bez Benzeme samo prosječna ekipa: Mallorca zagorčala život Kraljevima!

E. Čaušević

Fudbaleri Mallorce danas su na svom terenu uspjeli da pobijede Real Madrid sa minimalnih 1:0 i naprave veliko iznenađenje u meču 20. kola španske La Lige.

Povrede su dosta oslabile kraljevski klub pred susret protiv Mallorce što se danas na terenu najbolje vidjelo, a domaćini su to itekako znali da iskoriste. No, čini se da je izostanak Karima Benzeme bio ključan jer ekipa Reala izgleda totalno drugačije bez njega u sastavu.

Igrači Mallorce bili su danas itekako motivisani pred svojim navijačima jer su znali da Real Madrid nije u najjačem sastavu i da imaju odličnu priliku da dođu do bodova.

Domaćini su odlično otvorili meč i poveli su već u 13. minuti utakmice. U centru pažnje bio je Nacho Fernandez koji je bio u duelu s Muriqijem i veoma loše je reagovao, te je postigao autogol za vodstvo domaćih od 1:0 i erupciju oduševljenja na tribinama. Gol koji je odlučio pobjednika pogledajte OVDJE.

Real Madrid je u prvom poluvremenu izgledao potpuno izgubljeno na terenu i vidjelo se koliko im je teško doći do prave prilike.

Mallorca je zaprijetila ponovo u 28. minuti kada je pokušao Apud s vrha kaznenog prostora, ali je Courtois bio siguran. Real tek prijeti u 38. minuti kada je odlično pokušao Rodrygo koji šutira pored gola Mallorce.

Oglasi

Tri minute kasnije pokušao je i Valverde, no sada lopta ide iznad gola domaćih. Međutim, kraljevski klub je bio nešto konkretniji u nastavku i na startu drugog poluvremena mogao je do izjednačenja.

Nakon jednog duela s golmanom Rajkovićem u petercu Mallorce pao je Vinicius Junuor, a sudija Hernandez odlučio je da pokaže na bijelu tačku iako su domaći žestoko protestvovali zbog toga.

Loptu na bijelu tačku namjesto je Marco Asensio, ali je Rajković fantastično odbranio njegov udarac i spasio Mallorcu. Promašen penal Asensija pogledajte OVDJE.

Asensio je pokušao i u 66. minuti iz dobre prilike i bio je neprecizan jer je lopta otišla pored gola Rajkovića. Nekoliko minuta kasnije u šansi je bio i Vinicius, no ostalo je 1:0.

Real je dobru šansu za izjednačenje imao u 87. minuti. Nakon jednog centaršuta u šansi se našao David Alaba koji je dobro šutirao, ali je Rajković još jednom spasio Mallorcu.

Kraljevi su u sudijskoj nadonadi krenuli svim silama naprijed i imali su nekoliko dobrih prilika, ali se domaći tim uspio odbraniti i doći do zlata vrijedne pobjede.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid ostaje drugi na tabeli sa 45 bodova, dok je Mallorca sada na desetom mjestu sa 28 bodova. Treba istaći da je bh. reprezentativac Dennis Hadžikadunić pobjedu Mallorce odgledao s klupe za rezervne igrače.

Ova pobjeda Mallorce će najviše sigurno obradovati igrače Barcelone koji večeras igraju derbi protiv Seville i imaju priliku da povećaju svoju prednost u odnosu na ljutog rivala. Lider na tabeli Barcelona trenutno ima pet bodova više u odnosu na Real Madrid

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt2
Bitno je penal dosuditi kad ne ide, to ne najbitnije a do kraja sezone će imati 30 penala a Barca 2 u godini.....Divota
7 9
ned.hz
Ne pomaže ni penal, bravo Mallorca, šteta što Denis nije debitovao
4 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi