Sramotna provokacija Viniciusa prema navijačima Mallorce, a onda ga je stigla brutalna osveta!

Domaći igrači nisu ostali dužni

Sramotna provokacija Viniciusa prema navijačima Mallorce, a onda ga je stigla brutalna osveta!

Endin Čaušević

Real Madrid doživio je danas šokantan poraz na gostovanju kod Mallorce čime su dali Barceloni šansu da pobjegne na osam bodova prednosti u borbi za prvaka Španije. Ipak, glavna tema i danas je bio Vinicius Junior koji je na kraju prvog poluvremena provocirao domaće navijače, ali je potom dobio osvetu.

Kraljevski klub je bio izuzetno oslabljen danas na gostovanju kod Mallorce zbog velikih problema s povredama, ali čini se da je u svemu tome izostanak Karima Benzeme bila ključna stvar u porazu Real Madrida.

Mallorca je iskoristila desetkovanost kraljevskog kluba i uspjela je da dođe do velike pobjede, a odlučujući trenutak desio se već u 13. minuti kada je Nacho Fernandez loše reagovao u duelu s Muriqijem i glavom postigao autogol.

No, na posebnom udaru i ovaj put bio je Vinicius Junior koji je bez dileme najomraženiji igrač širom Španije. Taj status stekao je svojim stalnim žaljenjem kod sudija i konstantnim provociranjem protivnika, a ni česta simuliranja mu ne idu u prilog.

Sve to vidjeli smo danas i na meču Mallorca - Real Madrid, no domaći su očito bili spremni za show koji inače priredi Vinicius kada nastupa na gostujućem terenu.

Doduše, igrači Mallorce uopšte nisu bili nježni prema njemu i faulirali su ga čak deset puta, ali je i Brazilac znao u pojedinim situacijama da simulira. Zbog toga je navukao na sebe i gnjev navijača Mallorce koji ga nisu štedili svojim uvredama s tribina.

Oglasi

Sve je kulminiralo na kraju prvog poluvremena kada je dobio salvu uvreda s tribina dok je išao ka tunelu, ali ni Vinicius nije ostao dužan. On je pokazao navijačima grb Real Madrida na dresu aludirajući da igra u najvećem klubu na svijetu s kojim se Mallorca ne može mjeriti.

Međutim, takav potez Viniciusa uopšte nije prošao neopaženo kod igrača Mallorce koji su krenuli po osvetu u drugom poluvremenu.

Zbog toga je u centru pažnje detalj kada je igrač domaćih Raillo odlučio da se unese Viniciusu u lice i pokaže mu grb Mallorce nakon što je Real Madrid promašio penal. Raillo je čak taj grb stavio Viniciusu na usne pokazujući mu da ga treba poljubiti.

[twitter]https://twitter.com/nocontextfooty/status/1622250692848017410[/twitter]

Nije baš iznenađenje što je upravo to uradio Raillo koji je odavno u konfliktu s Viniciusom. On ga je među prvima prozvao u Španiji da brutalno vrijeđa protivnike, a kada mu nešto ne ide u prilog onda odluči "igrati" na kartu rasizma.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Raillo nije mogao da ignoriše ono što je Vinicius uradio na poluvremenu i način na koji je provocirao navijače Mallorce, te je odlučio da mu uzvrati istom mjerom.

Sve to dešavalo se nakon što je Marco Asensio promašio penal kojeg je iznudio upravo Vinicius nakon duela s Rajkovićem iako su domaći smatrali da je i to bilo simuliranje, te da se penal nije smio dosuditi za Kraljeve.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Postiujem Real kao najveci klub na svijetu. Ali mislim da bi bas zbog toga Real bi trebao pokrenuti inicijativu da crnci, ako im je vec dozvoljeno da igraju u prvim timovima, NE SMIJU RASPRAVLJATI SA IGRACIMA I NAVIJACIMA BIJELE PUTI!!!! FIFA bi trebala uvesti pravio da nemju pravo zabijati golove, mogu igrati odbranu ili eventualno asistirati, ali da oni zabijaju golove bijelima-NE!!!!!!!, STO JE PREVISE, PREVISE JE!!!
2 5
ubnt2
I opet kažem...Crnac Brazilski uvredljivi ponovo na djelu...Kako idu na qrc, išo mi je i Neymar po tom pitanju na tuki, uvrjedljive mlade..
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti