Tottenham surovo kaznio grešku igrača Cityja

Otjerao je Cancela i njemu je dao šansu, a on mu je na najgori način to danas vratio

Endin Čaušević

Tottenham i Manchester City igraju trenutno derbi 22. kola engleskog Premiershipa, a na startu meča u centru pažnje našao se fantastični Harry Kane koji je ispisao historiji londonskog kluba.

Tottenham je odlično otvorio utakmicu protiv aktuelnog prvaka Engleske iako je Manchester City na startu uspio da uspostavi incijativu na sredini terena.

Ipak, domaći su već iz prve greške gostujućih igrača uspjeli da dođu do prednosti i surovo kazne poigravanje fudbalera Cityja.

Naime, u 15. minuti Rodri je dodao loptu do Lewisa koji nije vidio da mu se Hojbjerg krije iza leđa, te mu je uzeo loptu i dodao je do Kanea koji matira Edersona za 1:0 i veliko slavlje navijača Tottenhama.

Kane je ovim golom ispisao historiju Tottenhama i postao je najbolji strijelac u historiji ovog kluba. Kane je trenutno na brojci od 267 postignutih golova u dresu londonskog kluba.

Pogodak Kanea za vodstvo Tottenhama protiv Manchester Cityja pogledajte OVDJE.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, treba istaći da se mladi Rico Lewis odmah našao na udaru kritika navijača Cityja zbog greške koju je napravio.

Lewisu nije nimalo lako jer je na njegovim leđima ogroman pritisak nakon što je Guardiola otpisao Cancela i otjerao ga iz kluba, a upravo je Lewis zauzeo njegovo mjesto u prvom timu i nije se baš proslavio na startu današnjeg meča.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.