Ušla je u kuću najvećeg predatora i nakon tri sata ostala u nevjerici: "Gladan sam, kad mogu jesti?"
Mino Raiola i Rafaela Pimenta godinama su bili saradnici u agenciji, a ova Brazilka sada je preuzela njegove poslove (Foto: Instagram)

Ostala u čudu

Ušla je u kuću najvećeg predatora i nakon tri sata ostala u nevjerici: "Gladan sam, kad mogu jesti?"

M. Šljivak

Žena koja danas drži sve konce u menadžerskom svijetu, 49-godišnja Brazilka Rafaela Pimenta, opisala je nevjerovatno iskustvo koje je nedavno doživjela u kući jednog od najboljih napadača svijeta Erlinga Haalanda.

Rafaela Pimenta preuzela je sve poslove od pokojnog Mina Raiole s kojim je prethodno 18 godina sarađivala u agenciji, a trenutno je u njenom bogatom izlogu najskuplji napadač Manchester Cityja Erling Haaland.

Ova 49-godišnjakinja se itekako dobro brine za klijente. Haalanda je odlučila posjetiti u Manchesteru i ostala je u nevjerici nakon što je nakon tri sata odlučio progovoriti nekoliko riječi. Dotad je šutio i čitao izvještaj.

"Nedavno sam ga posjetila u njegovoj kući. Donijela sam mu izvještaj s njegovih društvenih mreža na 84 stranice. Htio je sve pročitati, tri sata se nije pomakao. Nakon što je sve pročitao, ustao je i rekao: 'Gladan sam, kad ćeš me pustiti da jedem'", otkriva Pimenta koja je bila veoma iznenađena:

"Pobogu, Erling, pa kod kuće si, jedi kad god želiš. Veoma je posvećen momak".

Oglasi

Brazilska advokatica vjeruje da njen klijent trenutno vrijedi milijardu eura. Otkriva i zašto.

"Za mene on vrijedi milijardu eura. Možda niko neće platiti tu cifru, ali takav potencijal on ima. S njim dolaze navijači, golovi, rezultati, marketing, profesionalnost, sponzori".

"Kada sve to spojite, dobije ogromnu vrijednost. Cijenu na kraju postavlja klub, znam da neće biti cifra ni 700 miliona eura, ali kažem, za mene on vrijedi najmanje milijardu eura".

"Njegovo mogućnosti su ogromne. Može doseći visine koje još niko nije u fudbalu. On je primjer modernog fudbalera i otići će dalje od svih koji su bili prije njega. Porušit će sve rekorde, sve što ste znali o ljudskom tijelu, jačini treninga, nutricionizmu", poručila je ova agentica.

Erling Haaland je prošlog ljeta postao član Manchester Cityja. Posao oko prelaska iz Borussije Dortmund završila je upravo Rafaela, ali je sve detalje oko ugovora prije smrti dogovorio čuveni Mino Raiola.

City je za samo 60 miliona eura doveo istinsku klasu od igrača. Već im se uveliko isplaćuje jer je u 27 odigranih utakmica Norvežanin zabio 31 pogodak uz tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rafaela može samo zadovoljno da trlja ruke jer bi joj naredni transfer ovog fudbalera mogao do vrha napuniti bankovni račun jer cifra sasvim sigurno neće biti mala.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE