Poruke podrške za narod u Turskoj

Svijet u šoku zbog zemljotresa u Turskoj, a Real Madrid je pokazao zašto je kraljevski klub

Endin Čaušević

Razoran zemljotres pogodio je jutros jugoističnu Tursku i sjeverni dio Sirije, a prema posljednjim informacijama u ovom potresu stradalo je preko 500 ljudi, dok je više hiljada njih zadobilo povrede. Slike iz Turske šokirale su svijet, a mnogi narodu u toj zemlji šalju poruke podrške.

Zemljotres se desio blizu grada Gaziantepa i nanio je ogromne štete u jugoistočnom dijelu Turske. Iz minute u minutu stižu nove informacije o žrtvama, a nažalost broj stradalih premašio je 500.

O kakvom razornom zemljotresu je riječ dovoljno govori činjenica da je bio jačine 7,8 stepeni po Richteru. Nakon toga uslijedilo je još više od 50 zemljotresa, a šteta u Turskoj i sjevernom dijelu Sirije je zaista ogromna.

Brojne spasilačke ekipe već se nalaze u Gaziantepu i okolnim gradovima kako bi tragali za nestalima u ruševinama.

Svijet je u šoku koliko razoran zemljotres je ovo bio. Također, raste i broj poginulih u Siriji gdje je stradalo skoro 400 ljudi, ali jasno je da će nažalost ta brojka biti i veća.

Mnoge zemlje ponudile su Turskoj svoju pomoć, a također na društvenim mrežama mogu se vidjeti i mnoge poruke podrške za narod u toj zemlji pred kojim je sigurno nekoliko besanih noći.

Nakon ovog zemljotresa oglasilo se i nekoliko fudbalskih klubova iz cijelog svijeta, a među prvima to je uradio Real Madrid zbog čega su pokazali zašto nose nadimak kraljevski klub.

"Predsjednik Real Madrida i članovi uprave žele izraziti duboko žaljenje i solidarnost zbog zemljotresa koji je pogodio Tursku i Siriju jutros. Naš klub izražava i saučešće porodicama stradalih u ovoj katastrofi. Svima koji su doživjeli povrede želimo brz oporavak i šaljemo im poruku podrške", poručili su iz Real Madrida.

U zemljotresu koji je pogodio Tursku uništeno je čak skoro 2.000 zagrada, a samo u Gaziantepu uništena je čak 581 zgrada što dovoljno pokazuje kako razoran zemljotres je bio.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.