Klin, čekić, zid i zlatne ruke: Osvanuo nevjerovatan portret najboljeg igrača svijeta!
Marokanski umjetnik napravio fascinantan portret Karima Benzeme.

Real Madrid objavio video

Klin, čekić, zid i zlatne ruke: Osvanuo nevjerovatan portret najboljeg igrača svijeta!

E. Ganibegović

Ovogodišnji osvajač Zlatne lopte, Karim Benzema, trenutno je jedan od najpopularnijih igrača na svijetu. Sada je dobio i nevjerovatan portret u glavnom gradu Saudijske Arabije.

Karim Benzema je trenutno definitivno na vrhuncu svoje karijere. Nakon odlaska Cristiana Ronalda iz Real Madrida, pripala mu je uloga vođe u timu koju sjajno odrađuje.

Francuski napadač predvodio je prošle sezone Real Madrid do titule prvenstvu Španije i Ligi prvaka, osvojili su i domaći Superkup, a Benzema je po prvi put u karijeri prije nešto manje od mjesec dana osvojio Zlatnu loptu.

Francuz uživa veliku popularnost, a jedan fan iz Maroka koji ima "zlatne ruke", napravio je pravo umjetnično djelo i to posve neobično.

U Rijjadu, glavnom gradu Saudijske Arabije, jedan je navijač uklesao portret Karima Benzeme u impozantnoj veličini i to uz pomoć samo čekića i klina. I, naravno, nevjerovatnog talenta koji posjeduje.

Sve je snimljeno, a Real Madrid je na svom zvaničnom Instagram profilu objavio videozapis. 

Oglasi

Video je pravi hit. Nakon dva dana broji milione pregleda i desetine hiljada komentara. Pogledajte o čemu se radi, impozantno.

[instagram]https://www.instagram.com/reel/Ck3MIzzKymF/?utm_source=ig_web_copy_link[/instagram]

Momak koji je napravio crtež zove se Ismail Hjila i on je marokanski umjetnik i medijski kreator.

Istim alatima napravio je, ne tako davno, lice Robertu Lewandowskom, napadaču Barcelone.

Osim ovih alata, mladi marokanski umjetnik koristi i druge tehnike za izradu unikatnih djela, kao što su grafike na staklu, crtanje solju, crtanje noktima na drvetu, kao i crtanje koncem.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi