Scena sa utakmice Montpellier - PSG

Messi pokazao pravo lice i šta misli o Mbappeu: Ako je Francuz bahat, šta je onda Argentinac?

Admin Čaušević

Koliko su hladni odnosi izmeđa Lionela Messija i Kyliana Mbappea najbolje je pokazala scena sa utakmice protiv Montpelliera kada je francuski napadač ležao na terenu. 

Mbappe slovi za prepotentnog i bahatog fudbalera, dok je Messi u očima mnogih oličenje poštenja i neko ko treba biti sportski uzor svim omladincima.

Još od finala Svjetskog prvenstva kada je Francuska izgubila od Argentine odnosi između dva svjetska superstara nisu isti.

I sam Messi je priznao da uopšte ne priča s Mbappeom o finalnoj utakmici iz Katara, a kakav je njihov odnos možda je i najbolje pokazala utakmica protiv Montpelliera.

@vantipsg #leomessi #messi #mbappe #mbappé #kylianmbappé #kylianmbappe #kylianmbappe7 #mbappeedit ♬ original sound - siara

Nakon što je fauliran Mbappe je ostao ležati na terenu, dok je Messi pored njega prošao ravnodušno kao da uopšte ne zanima šta je sa njegovim saigračem.

Na snimku koji kruži internetom može se vidjetit kako je Argentinac nešto rekao Francuzu te je uzeo loptu i namjestio je da izvede prekide.

U ovakvim i sličnim slučajevima saigrači jedan drugom obično priđu i daju ruku te tako pomognu da fauliarni igrač ustane, ali Messiju je to bilo na kraj pameti, barem sluteći prema ovom snimku.

Inače, Mbappe se u susretu protiv Montpelliera povrijedio i čeka ga nekoliko sedmica pauze te vrlo vjerovatno neće igrati u osmini finala Lige prvaka protiv Bayerna.

Stvari za francuskog superstara pogoršao je i trener Cristhophe Galtier koji je kazao da svi ostali igrači trebaju raditi i igrati za Messija.

"Tražim od igrača da igraju za Lea i rade za njega. On treba biti oslobođen nekih zadataka. Njegovi saigrači moraju dati dupo više napora da osvoje loptu i kreiraju prostor kako bi Messi mogao djelovati na suženom prostoru", kazao je Galtier nakon utakmice protiv Toulousea.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Messi zaista igra fantastično ove sezone. Već ima 15 golova i 14 asistencija u svim takmičenjima i prvi je kandidat za osvajanje Zlatne lopte.

Odličan do povrede bio je i Mbappe koji je uspio zatresti protivničku mrežu čak 26 puta, ali kako sada stvari stoje neće ga biti u najvažnijoj utakmici dosadašnjeg dijela sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.