Ramos je do jučer o Messiju govorio sve najbolje, od danas ga ne želi pred očima

Problemi za iskusnog štopera

Ramos je do jučer o Messiju govorio sve najbolje, od danas ga ne želi pred očima

A. Čaušević

Ugledni L'Equipe je objavio vijest koja svakako neće obradovati Sergija Ramosa te se može reći da je iskusni štoper dobio možda i najbolniji udarac otkako nastupa za PSG. 

Pariški klub će morati smanjiti plate za 30% od početka sljedeće sezone. Uslov je to koji je pred PSG postavila UEFA prilikom kršenja finansijskog fair playa

Tako je francuskom prvaku limitirano djelovanje na fudbalskoj pijaci. Ne isključuje se neke od luksuznih prodaja, kao i to da se nekim od najvećih zvijezda ne produže ugovori.

Na kraju sezone između ostalih ugovori ističu Lionelu Messiju i Sergiju Ramosu, a nema previše dilema koga su na Parku prinčeva odabrali.

U PSG-u su sve resurse usmjerili ka produženju saradanje sa Messijem, što znači da će Ramosa pustiti na kraju sezone i da mu neće ponuditi novi ugovor.

Ramos je do prije nekoliko dana o Messiju govorio samo najljepše, čak ga je proglasio i najboljim igračem svih vremena, ali pitanje je da li će to biti slučaj nakon današnjih vijesti.

Oglasi

U prošlosti je Argentinac u dosta navrata nadmudrio Španca na terenu, a izgleda da je dobio i vrlo važnu bitku van terena.

Bivši kapiten Reala u PSG godišnje zaradi 6 miliona neto i jedan je od plaćenijih igrača u ekipi pa su na Parku prinčeva odlučili da se riješe njegovih usluga.

Ovaj 36-godišnjak je u posljednje vrijeme pronašao kontinutiet u igrama, vratio se na prepoznatljivi nivo pa će vrlo vjerovatno dobiti i poziv u reprezentaciju Španije za martovske mečeve.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Inače, među igračima koji odlaze uz Ramosa je i Presnel Kimpembe. To i nije iznenađenje pošto je već dogovoren dolazak Milana Skriniara.

S druge strane trenutnom kapitenu ekipe Marquinhosu je ponuđen novi ugovor i navodno nije planirano dovođenje velikih zvijezda.

Top Komentari

Benz
Kakva glupost od teksta, kakva konstrukcija, neverovatno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi