Oglasio se sportski direktor PSG-a i otkrio kako stoje stvari s Leom Messijem
Ugovor Messiju ističe na kraju sezone, vidjet ćemo da li će biti produžen.

Žele da ostane u klubu

Oglasio se sportski direktor PSG-a i otkrio kako stoje stvari s Leom Messijem

E. Ganibegović

Lionel Messi je u ljeto 2021. godine potpisao dvogodišnji ugovor s PSG-om koji ističe na kraju ove sezone. Argentinac ga još uvijek nije produžio, tako da je pitanje o nastavku njegove karijere i dalje otvoreno.

Ovih dana se mnogo priča o tome gdje će Lionel Messi nastaviti karijeru. Opcija je produženje saradnje s PSG-om, spominje se Saudijska Arabija i odlazak u Al-Hilal, a ponovo je pokrenuta priča o povratku u Barcelonu.

Xavi, trener Barcelone, je u intervjuu koji je objavio Hindustan Times komentarisao mogućnost povratka najboljeg igrača Svjetskog prvenstva u Kataru u glavni grad Katalonije.

"Zašto da ne? On odlučuje šta želi. On najbolje zna šta osjeća. Naravno, Barcelona će uvijek biti njegov dom. On zna da ovdje ima otvorena vrata, pogotovo ako sam ja trener. Da vidimo šta želi učiniti. Odluka više ovisi o njemu nego o klubu", kazao je Xavi vrlo direktno i iskreno.

Ipak, ima i PSG svoje ciljeve i ambicije. Želja prvaka Francuske je zadržati najboljeg fudbalera u svojim redovima, a o tome je sada govorio sportski direktor Luis Campos. 

"U pregovorima smo. Ne mogu da sakrijem to da želim da nastavi igrati za nas", rekao je Campos, a zatim dodao:

Oglasi

"Bio bih oduševljen da produži ugovor. Trenutno razgovaramo, da pokušamo doći do rješenja i da i dalje imamo Messija s nama."

Messi se nalazi u sjajnoj formi. Sinoć je postigao gol za domaću pobjedu protiv Hamulićevog Toulousea (2:1), te je svakako to radosna vijest za sve u PSG-u pred meč s Bayernom u Ligi prvaka.

Također, dotakao se sportski direktor PSG-a i Neymara koji je često u središtu brojnih kontroverzi.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Istina je da otkad sam stigao u PSG nemam kritike na račun Neymara. On je uvijek tu na vrijeme, uvijek dobro raspoložen. On je Neymar i on je neverovatan, ali velike zvijezde ne mogu same da osvajaju trofeje. Oni mogu da dobiju utakmicu ili mnoge druge, ali im trebaju saigrači. Nama je potrebna harmonija", rekao je Campos.

Također je pohvalio i Kyliana Mbappea za kojeg je kazao da je najbolji napadač današnjice. Podsjetimo, trenutno je Mbappe odsutan zbog blaže povrede. 

Top Komentari

nakopitam
HAHAHAHAHA Nece ga niko. Vodaju ga i nude od kluba do kluba, ko sto voda zmaj tele po pijacama, ali svi ga odbijaju. Arapi nudili trkaceg konja za njega i jos jednog igraca iz psg. HAHAHHHHAHAA
1 3
DOKTOR_GAZ_
Nema pojma sportski direktor..VI STE PISALI da IDE NA KRAJU SEZONE, tako da je to TO..
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije