Stigao na posudbu iz FK Sarajevo

Napustio bazu FK Sarajevo u Antaliji: Ikić već predstavljen u novom klubu

Samir Mlaćo
Sada već bivši ofanzivac FK Sarajevo Ivan Ikić karijeru nastavlja u Drugoj ligi Turske.

Ikić će na posudbu, kao što je to i bilo najavljeno. U narednih šest mjeseci nosit će dres Genclebirligija, a da li će na kraju ovaj klub i otkupiti njegov ugovor, ostaje da se vidi.

Ikić je u polusezoni iza nas upisao 17 nastupa u Premijer ligi te dodao pet pogodaka i dvije asistencije. Jedan nastup je dodao u Kupu BiH.

Na Koševo je stigao iz NK Široki Brijeg, a sada ga očekuju novi izazovi. Prethodno je nastupao i za NK Široki Brijeg,  te Međumirje, NK Osijek II, NK Lučko...

Nije se dugo zadržao na Koševu, a kada se otvorila opcija da karijeru nastavi u Turskoj nije dugo mislio. Sarajevo je na pripremama u Antaliji, pa je on samo promijenio grad i danas je zvanično predstavljen.

Dok je Ikić u novom klubu, Sarajevo je danas odigralo novi prijateljski meč. Rival je bio ukrajinski Shakhtar koji je zasluženo slavio 4:0.

Sarajevo je meč počelo u sastavu: Šahinović; Vršajević, Šerbečić, Martinović, Salčin; Jelić Balta, Avramovski, Varešanović, Kyeremeh, Ziljkić; Oliveira.

Prvi su zaprijetili bordo momci  i to preko Ziljkića, a onda u 28. minuti Shakhtar je poveo. Strijelac je bio Stepanenko. Ukrajinci pojačavaju gas i do kraja prvog poluvremena postižu još dva gola.

Pogodio je Traore nakon velike greške Balte, a zatim za 3:0 Sudakov.

U nastavku ista priča. Ukrajinci su se sve pitali, a Traore se upisao u strijelce u 55. minuti po drugi put. Ušetao se u gol i lagano pogodio. Prije toga Salčin je šutirao sa 20 metara, ali visoko iznad gola.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U 83. minuti Sarajevo je moglo do pogotka, prijetio je Džafić, ostalo je 0:4.

Bila je to lagana pobjeda ukrajinskog tima, ali i sasvim očekivana. Sarajevo nije bilo ozbiljan rival, samo na startu bordo momci su odolijevali, a onda visok poraz. Mirza Varešanović će sigurno imati šta reći svojim momcima, koji će pokušati da izvuku pouku iz ovog meča.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.