Trebao potpisati za FK Sarajevo, trenirao i pratio utakmice bordo kluba, sada ima novi klub

Velika nada crnogorskog nogometa

Trebao potpisati za FK Sarajevo, trenirao i pratio utakmice bordo kluba, sada ima novi klub

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović
Dugo su u FK Sarajevo čekali na potpis velike nade crnogorskog nogometa Matije Krivokapića, no to se na kraju nije desilo. Krivokapić je bio u Sarajevu, pratio utakmice bordo tima, ali na kraju nije potpisao.

Problem je bio njegov status u FK Podgorica, te je sve na kraju otišlo na arbitražni sud. Krivokapić nije mogao potpisati za bordo klub, pa se vratio u Podgoricu, no nije se dugo zadržao.

Potpisao je za slovačku Dunajsku Stredu i uskoro će potpisati ugovor. Na stranici ovog kluba navedeno je da je potpisao ugovor do ljeta 2026.godine.

Kada sam pogledao okruženje, prelijepu akademiju i stadion, znao sam da je ovaj klub pravo mjesto za mene. Mogu se fokusirati samo na fudbal, a razgovarao sam i sa Nikolom Krstovićem koji mi je preporučio da dođem ovdje. Imao sam i druge opcije, ali ovaj korak smatram najboljim“, rekao je Krivokapić.

Iz slovačkog kluba su naveli da je kraj ugovora u Podgorici olakšao im posao prvi dovođenju mladog ofanzivca te da je on veliki talenat koji je mnogo motivisan.

Oglasi

Sarajevo je puno mijenjalo ove zime, a zbog čega su odustali od Krivokapića nije poznato.

Tokom zimskog prijelaznog roka klub s Koševa napustilo je osam fudbalera (dvojica otišla na posudbu), a isto toliko ih je i došlo, za sada.

Gledajući transfere koje je pravio FK Sarajevo, uviđamo jednu neobičnu stvar za klubove u Bosni i Hercegovini. Naime, Bordo tim je za nekoliko igrača platio obeštećenja. Sjajna stvar, s obzirom na to da je praksa bh. klubova da dovode igrače sa slobodnim papirima. Može se reći da je to i jedan od glavnih kriterija koje igrač mora zadovoljiti da bi bio kandidat za dolazak u neki bh. klub.

Čelnici FK Sarajevo odlučili su da razbiju taj stereotip. Ekipa je igrala toplo-hladno u prvom dijelu sezone, više hladno nego toplo, pa su trenutno peti na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine i to s negativnom gol-razlikom (-3), a ispali su i u osmini finala Kupa. Istina, od velikana Čelika, ali, također istina, od trećeligaša Čelika, te je taj poraz bio ravan katastrofi i nakon njega je trener Feđa Dudić digao sidro i napustio klub.

Stoga, u FK Sarajevo odlučili su da je vrijeme za promjene i u igračkom kadru. U klub su stigla četiri posve anonimna igrača za prosječnog gledaoca fudbala u Bosni i Hercegovini, a stigla su i neka provjerena, za bh. prilike zvučna imena. Za četvoricu od njih FK Sarajevo je platilo obeštećenje. U ovom članku koristit ćemo se podacima s Transfermarkta, te je moguće da ima odstupanja u ciframa koje navedemo.

Ove zime u FK Sarajevo je na posudbu iz Wisle Kraków stigao Ivan Borna Jelić Balta, a kao slobodni igrači došli su Slaviša Radović, Ilija Martinović i Francis Kyeremeh.

Sada dolazimo do igrača koje je Sarajevo kupilo. Iz NK Olimpija stigao je Almedin Ziljkić. Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine koji već ima izgrađenu reputaciju u Premijer ligi plaćen je slovenačkom velikanu 100 hiljada eura.

Potražite više informacija na temu Fortuna liga:

Giorgi Guliashvili, 21-godišnji gruzijski napadač, doveden je iz Saburtala za 120 hiljada eura, dok je još jedan ofanzivac, Brazilac Renan Oliveira, plaćen ukrajinskom Kolosu iz Kovalivke 170 hiljada eura.

Najskuplje plaćeno pojačanje predstavljeno je jučer. Novi reprezentativac Bosne i Hercegovine (debitovao na posljednjem meču, protiv Rumunije) i igrač s izgrađenim imenom na bh. terenima - Besim Šerbečić. Plaćen je Aalesundu oko 200 hiljada eura, te se tako vraća u Sarajevo gdje je već proveo jedan dio karijere kao posuđen igrač.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi