Sarajevo lagan zalogaj za Shakhtar: Četiri lopte u mreži bordo tima

Ukrajinci su sve završili još u prvom poluvremenu

Sarajevo lagan zalogaj za Shakhtar: Četiri lopte u mreži bordo tima

S. Mlaćo
Nogometaši Sarajeva upisali su uvjerljiv poraz danas u Antaliji. Rival je bio ukrajinski Shakhtar, a završilo je 4:0 za favorizovanog rivala bordo kluba.

Sarajevo je meč počelo u sastavu: Šahinović; Vršajević, Šerbečić, Martinović, Salčin; Jelić Balta, Avramovski, Varešanović, Kyeremeh, Ziljkić; Oliveira.

Prvi su zaprijetili bordo momci  i to preko Ziljkića, a onda u 28. minuti Shakhtar je poveo. Strijelac je bio Stepanenko. Ukrajinci pojačavaju gas i do kraja prvog poluvremena postižu još dva gola.

Pogodio je Traore nakon velike greške Balte, a zatim za 3:0 Sudakov.

Oglasi

U nastavku ista priča. Ukrajinci su se sve pitali, a Traore se upisao u strijelce u 55. minuti po drugi put. Ušetao se u gol i lagano pogodio. Prije toga Salčin je šutirao sa 20 metara, ali visoko iznad gola. 

U 83. minuti Sarajevo je moglo do pogotka, prijetio je Džafić, ostalo je 0:4.

Bila je to lagana pobjeda ukrajinskog tima, ali i sasvim očekivana. Sarajevo nije bilo ozbiljan rival, samo na startu bordo momci su odolijevali, a onda visok poraz. Mirza Varešanović će sigurno imati šta reći svojim momcima, koji će pokušati da izvuku pouku iz ovog meča.

Oglasi

FK Sarajevo drugi dio sezone otvara duelom sa HŠK Zrinjski. Radi se o derbiju koji će pokazati mnogo toga za bordo klub već na startu drugog dijela sezone.

Prijateljska utakmica:

FK Sarajevo - Shakhtar 0:4

Sarajevo: Šahinović; Vršajević, Šerbečić, Martinović, Salčin; Jelić Balta, Avramovski, Varešanović, Kyeremeh, Ziljkić; Oliveira.

Shakhtar Donetsk: Trubin, Traore, Bondar, Stepanenko, Sudakov, Zubkov, Mykhailichenko, Kryskiv, Bondarenko, Matviienko, Konoplia.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hordas_00
Navijači želje koji misle da bi bolje odigrali a primili bi najmanje 7 golova
15 11
nakopitam
Mirvicu jebbo ti mirza sve po spisku
2 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije