Kraljevi slavili sa 5:3

Osam golova u finalu Svjetskog klupskog prvenstva i novi trofej za Real Madrid

Edmir Škorić

U finalu Svjetskog klupskog prvenstva viđeno je čak osam golova, a prvak Evrope, Real Madrid, savladao je azijskog šampiona, ekipu Al Hilala, rezultatom 5:3.

Real Madrid je večeras stigao do osmog naslova svjetskog prvaka. Kraljevi imaju tri naslova Interkontinentalnog kupa na kojem su sudjelovali prvaci Evrope i Južne Amerike, a zatim su pet puta bili prvaci Svjetskog klupskog prvenstva.

Al Hilal iz Saudijske Arabije nije mogao da parira Realu, koji je postigao čak pet golova, a bio je jači za Karima Benzemu, koji se oporavio od povrede.

Real je poveo u 13. minuti nakon što je na asistenciju Benzeme gol postigao Vinicius Junior, a samo pet minuta kasnije Federico Valverde je precizan za 2:0.

Al Hilal preko Marege u 26. minuti smanjuje na 2:1, što je bio i rezultat prvoga dijela. U samo četiri minute razmaka, od 54. do 58. minute, Real postiže dva gola i stiže do uvjerljivih 4:1.

Prvo je pogodio Benzema na uzvratnu asistenciju Viniciusa, a onda je Valverde postigao svoj drugi gol danas.

U 63. minuti Vietto je strijelac za Al Hilal, a u 69. minuti Vinicius drugim golom rješavanja pitanje pobjednika i Realu ovjerava novi trofej. Uspio je i Al Hilal dati još jedan gol. Vietto je drugim golom u 79. minuti okončao golijadu u Rabatu.

Real Madrid će se sada fokusirati na nokaut fazu i nadolazeće duele s Liverpoolom, koji je u krizi, no ni Real nije u najboljoj formi. Madriđani se bore i za trofej u Kupu Kralja, dok vjeruju da mogu i da nadoknade osam bodova zaostatka za vodećom Barcelonom u La Ligi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real narednu utakmicu igra za četiri dana kada će ugostiti Elche, a možda će tada juriti i 11 bodova zaostatka za Barcom koju sutra čeka duel 21. kola La Lige protiv Villarreala u gostima.

Sezona nije idealna za Real, ali osvajanje trofeja večeras svakako je podigao nivo raspoloženja među navijačima i igračima, koji uglavnom svoje najbolje izdanje pokažu onda kada je najpotrebnije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.