Najveći "parazit" svjetskog fudbala dobio konačan udarac, klubu dosadio njegov bezobrazluk

Neće dobiti novi ugovor

Najveći "parazit" svjetskog fudbala dobio konačan udarac, klubu dosadio njegov bezobrazluk

Endin Čaušević

Mariano Diaz na ljeto 2018. godine stigao je u Real Madrid za 22 miliona eura kao zamjena za Cristiana Ronalda i već skoro pet godina član je kraljevskog kluba, ali u proteklih nekoliko sezona upisao je tek desetak utakmica.

Diaz je iz rezervnog tima Real Madrida na ljeto 2017. godine otišao u Lyon i nakon odlične sezone u dresu francuskog kluba Kraljevi su odlučili da ga vrate na Santiago Bernabeu i otkupe njegov ugovor za 22 miliona eura.

Da stvar bude zanimljivija Diaz je tada stigao kao zamjena za Ronalda koji je prešao u Juventus, ali ispostavilo se da je bio veliki promašaj Florentina Pereza.

Ovaj 29-godišnjak je tada potpisao ugovor do ljeta 2023. godine i odbijao je sve mogućnosti da napusti Real Madrid u prethodnim prelaznim rokovima i barem ode na posudbu jer je svjestan da mu niko ne može dati platu koju ima u tom klubu.

Diaza je prvo otpisao Zinedine Zidane, a to je ubrzo nakon svog dolaska uradio i Carlo Ancelotti. No, i pored toga što su mu svi jasno govorili da neće igrati on je odbijao da napusti Santiago Bernabeu.

Da uopšte ne računa na njega Ancelotti je pokazao i prije nekoliko dana na meču Svjetskog klupskog prvenstva protiv Al Ahlyja na kojem je Diaz bio jedini pravi napadač u ekipi Real Madrida, ali tek je u igru ušao u 95. minuti kako bi se potrošila sudijska nadoknada.

Oglasi

Diaz s Kraljevima ima saradnju do kraja ove sezone i ono što je šokiralo špansku javnost jeste da u posljednje vrijeme na sve načine preko svog agenta pokušava doći do novog ugovora.

On Realu nudi ostanak i na jednu sezonu samo kako bi ostao u klubu. Pristaje i na smanjenje plate jer je svjestan da bi i taj novac bio daleko najbolji kojeg može izvući nakon što skoro pet godina nije ozbiljno igrao fudbal.

Međutim, najveći "parazit" svjetskog fudbala dobio je danas konačan udarac od Real Madrida. Iz kluba su mu jasno poručili da nema nikakve šanse da će dobiti novi ugovor i da već traži sebi novi klub.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Diazu su poručili da više ne traži od agenta da uporno zove klub i traži novi ugovor jer je to krajnje neozbiljno s njegove strane. Od novog ugovora sigurno nema ništa i bit će zanimljivo vidjeti gdje će na kraju Diaz završiti.

U pet godina koliko je skoro u Real Madridu za prvi tim odigrao je tek 80 utakmica, a većinu njih je igrao u finišu utakmica. Uspio je dati 12 golova i upisati tri asistencije. Za samo jednu godinu u Lyonu imao je daleko bolju statistiku jer je na 48 mečeva zabio 21 gol i dodao šest asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

RuthlessDyni
Nije ih tjerao pištoljem da popisuju ugovor. Bezveze vrijeđate čovjeka.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi