Pique provocirao Casillasa, a on mu brutalno uzvratio: "Tebe treba biti baš sramota..."

Nisu očekivali takav odgovor

Pique provocirao Casillasa, a on mu brutalno uzvratio: "Tebe treba biti baš sramota..."

Endin Čaušević

Gerard Pique je organizacijom Kings League uspio privući velki broj fudbalskih zvijezda, a jedna od njih je i Iker Casillas. Iako su oni veliki prijatelji čini se da njihov razgovor ne može proći bez provokacija jer su godinama igrali jedan protiv drugog u okršajima Barcelone i Real Madrida.

Pique je napravio odličan posao organizovanjem ovog takmičenjima i svakodnevno se u program javljaju mnoge zvijezde. Ovaj put red je došao na Casillasa koji je prije nekoliko godina završio karijeru zbog zdravstvenih problema.

Zna se da je Casillas najbolje dane karijere proveo u Real Madridu i često je imao okršaje protiv Piquea u El Clasicima. Igrali su obojica s dosta uspjeha i u reprezentaciji Španije zbog čega su ostali dosta dobri prijatelji.

Kakav je rivalitet između Barcelone i Real Madrida pokazao je i razgovor Casillasa i Piquea koji su u penziji, ali očito je da je za njih prepucavanje na tu temu jednostavno neizbježno.

Pique je otkrio u direktnom prenosu da se bivši španski sudija Cesar Muniz Fernandez ponudio da sudi na takmičenju kojeg je dojučerašnji igrač Barcelone osnovao, a zatim je prozvao Casillasa i pitao ga da li se sjeća utakmice kada je taj sudija pomogao Realu.

On se osvrnuo na meč Elchea i Real Madrida kada je Fernandez svirao nepostojeći penal za kraljevski klub u zadnjoj minuti u sezoni koja se igrala prije deset godina. Gol iz penala zabio je Cristiano Ronaldo što je Realu donijelo pobjedu iako je Elche tu utakmicu bio zaista sjajan.

Oglasi

"To je jedan od historijskih trenutaka La Lige i jedan od najsramotnijih trenutaka u historiji Real Madrida", rekao je Pique, ali Casillas nije ostao dužan i odlučio je da uzvrati istom mjerom.

"Pa, tebe treba biti baš sramota za ono što se uradili protiv Chelseaja", kratko je dobacio nekadašnji golman kraljevskog kluba.

Naravno, Casillas je mislio na revanš meč polufinala Lige prvaka na Stamford Bridgenu između Chelseaja i Barcelone koji je završen 1:1, te su Katalonci golom Inieste u zadnjoj minuti prošli u veliko finale i na kraju osvojili to takmičenje.

Međutim, i danas se smatra da je to utakmica u kojoj je sudija Tom Henning Ovrebo žestoko oštetio Chelsea s nekoliko nevjerovatnih odluka. Na kraju Iniesta je zabio gol za 1:1 u sudijskoj nadoknadi i odveo je Barcu u finale.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Casillas je uzvratio Piqueu na najteži način, a defanzivac Barcelone dalje nije htio ništa komentarisati i samo se vratio ponovo na sudiju Fernandeza.

"Rekao sam ostalim članovima da se ponudio i nije problem da ga pozovemo, ali mora biti spreman na velike zvižduke koje će ovdje sigurno dobiti", zaključio je Pique.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

atomskimrav
Kad se rodi kao ****o, do kraja zivota to i ostaje.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti