Postoji nepisano pravilo i posebna 'klauzula': Modrić je to već iskoristio, šta će Benzema učiniti?

Može da produži ugovor ako želi

Postoji nepisano pravilo i posebna 'klauzula': Modrić je to već iskoristio, šta će Benzema učiniti?

E. Škorić

Karimu Benzemi ističe ugovor s Real Madridom na kraju sezone, ali još uvijek nije dogovoren nastavak saradnje, iako su sve prilike da će iskusni francuski napadač ostati najmanje još jednu sezonu.

Ipak se radi o legendi kluba u kojem je proveo gotovo 14 godina. Međutim, čudno je da se nigdje ne spominje Benzemin ugovor, a France Football je sada objasnio da nema razloga za paniku i da postoji nepisano pravilo u Madridu.

Luka Modrić je to u prošlosti već koristio. Naime, riječ je o automatskoj mogućnosti produženja ugovora za još godinu dana ako ste prethodno osvojili Zlatnu loptu. S obzirom na to da je trenutno vlasnik iste, Francuz može sam da donese odluku o produženju saradnje za još godinu.

No, naravno, Karim može i da ne koristi tu opciju i da kao slobodan igrač napusti Madrid, što bi za Real bilo jako problematično s obzirom na učinke sjajnog napadača tokom ove i prošlih sezona.

Uostalom, njega, kao i Cristiana Ronalda, bogati Arapi žele da dovedu i da mu ponude desetke miliona eura na zalasku karijere. Svakako će i to biti stvar o kojoj će Karim razmatrati.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CodJuUVsrEc/[/instagram]

Oglasi

Iako se u posljednje vrijeme sve više šuška o potencijalnom odlasku Carla Ancelottija iz Real Madrida, iskusni trener još uvijek razmišlja o budućnosti svog kluba. Prema njegovim riječima, Benzema ne ide nikamo i sigurno će biti nositelj ekipe u narednoj sezoni.

"Karimu ova sezona nije laka. Kad je bio u dobroj formi, događale su mu se povrede. Ipak, uvjeren sam u njegove sposobnosti i ne brinem se za budućnost. Karim će sljedeće sezone biti naš broj devet, ne brinite", rekao je Ancelotti medijima tokom Svjetskog klupskog prvenstva.

Real večeras igra za novi trofej, pošto će u finalu Svjetskog klupskog prvenstva odmjeriti snage sa ekipom Al Hilala iz Saudijske Arabije.

Real ima priliku da osvoji novi trofej u ovom takmičenju, a Benzema se oporavio i našao u startnoj postavi. On je nedostajao Realu na nekoliko posljednjih utakmica i to se zaista osjetilo u igri Kraljeva koji su se našli u rezultatskoj krizi. 

Francuz je u klub stigao 2009. godine iz Lyona i već 14 godina je član jednog od najvećih klubova svijeta.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Benzema je s Kraljevima uspio osvojiti apsolutno sve što je mogao. Kruna na veliku karijeru je proglašenje najboljim igračem svijeta za prošlu sezonu i tako je zaokružio sve velike uspjehe koje je postigao s Real Madridom.

Danas 35-godišnji Benzema skupio je ukupno 625 nastupa za Kraljeve i postigao je 336 pogodaka i njegovo ime će ostati zlatnim slovima upisano u historiju ovog kluba kojem je donio mnogo radosti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi