Doživio povredu butine

Slavlje u Londonu, tuga u Manchesteru: Haaland povrijeđen, propušta utakmicu protiv Arsenala

E. Oštraković

U toku je utakmica 23. kola Premiershipa između Manchester Cityja i Aston Ville, a već nakon prvog poluvremena domaća ekipa ima prednost od 3:0.

Jasno je da Aston Villa mora napraviti pravo čudo kako bi izbjegla poraz na ovoj utakmici, a to je stvarno teško očekivati od njih.

Rodri je postigao gol za 1:0 u 4. minuti, a u 39. minuti bilo je 2:0 za Manchester City. Haaland je asistirao, a Gundogan je pogodio.

Konačan rezultat prvog poluvremena psotavio je Mahrez sa bijele tačke u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Ipak, navijači Manchester Cityja zabrinuti su zbog onog što se desilo na poluvremenu, a to je izmjena koju je napravio Pep Guardiola.

Naime, Guardiola je u svlačionici ostavio Haalanda, a u igru je ušao Alvarez. Odmah su se svi počeli pitati zvog čega je ovo uradio.

Vrlo brzo je to postalo i poznato, a razlog je takav da navijači Arsenala imaju razloga za slavlje jer su velike šanse da će Haaland propustiti utakmicu protiv njihove ekipe.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, Haaland je doživio povredu butine, ali još uvijek nije poznato koliko će biti van terena, te koji je stepen povrede.

Ipak, šanse da zaigra u srijedu protiv Arsenala na Emiratesa su male, ali naravno još uvijek ništa nije zvanično potvrđeno.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.