"Pored ovog čovjeka ne spominjite Haalanda kao najboljeg napadača svijeta"
Victor Osimhen je eksplodirao u dresu Napolija i podigao je cijenu na više od 130 miliona eura (Foto: EPA)

Najbolji je na svijetu

"Pored ovog čovjeka ne spominjite Haalanda kao najboljeg napadača svijeta"

M. Šljivak

Erling Haaland porušio je brojne rekorde od dolaska u Manchester City, ali norveški napadač nije glavna priča u svijetu fudbala jer mjesto na vrhu pripada čudesnom fudbaleru Napolija Victoru Osimhenu.

Victor Osimhen igra čudesan fudbal u ekipi Napolija. Nigerijac djeluje nezaustavljivo u Seriji A ove sezone i opravdava uloženih 75 miliona eura, koliko je plaćen Lilleu.

Tom Collomosse iz Dialy Maila smatra da je Osimhen trenutno i ispred Erlinga Haalanda u rangiranju najboljih napadača svijeta. Tvrdi da u svojoj igri ima nešto više od Haalanda.

"On je kompletna 'devetka'. Kada se pojavi s tom maskom liči na superheroja. Njegova brzina i snaga je zastrašujuća po protivnika. Za razliku od Haalanda ima odličnu kombinatoriku i ima izuzetnu hemiju s Kvartiskhelijom", piše Collomosse i nastavlja:

[instagram]https://www.instagram.com/p/CncVcoeDr7w/[/instagram]

"Osimhen je perfektan napadač za Premier ligu. Iako predsjednik kluba De Laurentiis tvrdi da nije na prodaju, ogromna ponuda će biti sasvim sigurno iskušenje. Kao što kažu: Svi imaju svoju cijenu. Radujemo se duelu Osimhena i Haalanda."

Oglasi

Osimhen se povezuje s brojnim klubovima. Chelsea i Manchester United pokazuju najviše interesa, a tu je i PSG koji bi rado vidio ovog fudbalera u svojim redovima.

Nigerijac je ove sezone odigrao 21 meč u dresu Napolija. Ukupno je postigao 17 golova i upisao je četiri asistencije. Od ovih 17 čak je 16 postigao u Seriji A.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CbXlroQjOu8/[/instagram]

Sjajnom 24-godišnjaku je ovo treća sezona u Napoliju. Odradio je 83 utakmice i zabio je 45 golova, a ranije je u karijeri igrao za Lille, Charleroi i Wolfsburg.

Vidjet ćemo hoće li ogromne ponude, koje bi navodno mogle ići i do 130 miliona eura, navesti Napoli da proda čudesnog napadača. Interes je ogroman i sigurno je da će biti napada u ljetnom prijelaznom roku.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Erling Haaland je s druge strane nezaustavljiv u Engleskoj. Samo rijetki klubovi su 'preživjeli' njegove napade, pa je u 28 utakmica ostvario učinak od 31 gola i tri asistencije.

Obračun Haalanda i Osimhena na terenima Premier lige definitivno bi privukao pažnju i ljubitelji fudbala bi mogli uživati.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi