Bahatost Pepa Guardiole i riječi zbog kojih više nigdje nije dobro došao
Španski stručnjak nema namjeru napustiti Manchester City bez obzira na to kakvu će kaznu dobiti ovaj klub zbog kršenja finansijskog fair playa (Foto: Screenshot)

Optužio je sve druge

Bahatost Pepa Guardiole i riječi zbog kojih više nigdje nije dobro došao

M. Šljivak

Pep Guardiola saopštio je danas kako će ostati u Manchester Cityju bez obzira kakvu će odluku donijeti čelnici Premier lige o kazni za ovaj tim zbog kršenja pravila finansiranja koji su navodno pronađeni u proteklim godinama.

Manchester Cityju prijeti žestoka kazna zbog kršenja finansijskih struktura u prethodnim godinama. Govori se o oduzimanju bodova, izbacivanju kluba u Championship, a Guardiola poručuje da će ostati.

"Ja ne idem odavde. Želim ostati više nego ikad", poručio je Guardiola, a zatim je krenuo u obračun s drugim klubovima i riječi zbog kojih vjerovatno više nigdje neće biti srdačno dočekan.

Guardiola vjeruje da je kompletna liga protiv Manchester Cityja i da ih žele vidjeti na dnu jer im na terenu ne mogu ništa napraviti.

"Izgleda da su nas već osudili. Sreća je što živimo u ovoj prekrasnoj državi gdje nisi kriv dok se krivica ne dokaže. Mi nismo imali tu priliku jer smo već osuđeni na tešku kaznu. Uvjeren sam da nismo krivi, ali hoće li se sve zaustaviti nakon toga?"

"Klub mi je rekao da nije kriv. To su dokazali u UEFA i zašto to ne bi sad dokazali i ovdje. Prihvatit ćemo kakva god kazna bude. Ali, šta ako smo nevini. Hoće li nam ko platiti odštetu?. Dajte nam barem da se branimo".

Oglasi

"Dosta je klubova koji kao i mi mogu biti optuženi. Kažem, svaku kaznu ćemo prihvatiti, ali moram reći. Nakon što nas je UEFA 2020. godine optužila za kršenje pravila, sedam dana je trebalo određenim ekipama da traže naše izbacivanje iz lige prvaka. To su Burnley, Wolves, Leicester, Newcastle, Spurs, Arsenal, Manchester United, Liverpool, Chelsea".

"U ovom svijetu nema prijatelja i neprijatelja, samo su interesi bitni. Svi oni bi željeli da nas kazne kako bismo izgubili poziciju koju smo zaradili na terenu. Vjerujem da ostalih 19 klubova silno želi da Premier liga odradi njihov posao. 19 klubova nas optužuje", rekao je Guardiola.

Guardiola: Vratit ću se u Barcelonu

Sada već davne 2012. godine Pep Guardiola je napustio Barcelonu. Postigao je velike uspjehe s ovim klubom, a sada i sam priznaje da mu nedostaje glavni grad Katalonije.

Nakon sjajnog perioda u Barceloni gdje su osvojeni svi mogući trofeji i gdje je obilježena jedna era kluba poznatom tika-takom, Guardiola je otišao i postao menadžer Bayerna.

Oglasi

S Bayernom je uspio osvajati titule u Njemačkoj, kao i s Manchester Cityjem u Engleskoj u koji je prešao 2016. godine, no Liga prvaka je nakon Barcelone za njega nedosanjani san.

Jasno je da bi ga navijači Barcelone rado ponovo voljeli vidjeti na klupi njihovog omiljenog tima, no to se sa sigurnošću ne može garantovati.

Novinare u Engleskoj zanimali su planovi španskog stručnjaka nakon okončanja trenerske karijere, a tu je ipak spomenuo Barcelonu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Vratit ću se u Barcelonu. Nedostaje mi vrućina od 25 stepeni 11 mjeseci. Nedostaje mi hrana tamo, more, miris mora. Ujutro otvoriš zavjese i vidiš svjetlo, fantastično je. Imam mnogo prijatelja tamo.

Na stadion Barcelone ću se vratiti, sjesti i gledati utakmice omiljenog tima. Uradit ću mnogo, mnogo stvari koje još nisam uspio. Naprimjer, naučit ću kuhati. Otputovat ću na mesta gdje nisam bio. Igrat ću golf svaki dan. Pojest ću što je više moguće da izgledam kao dobar deda od 90 kilograma", rekao je Guardiola.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupson
Zašto je bahat ,ne kontam ...??? Citavu pressicu sam gledo ,sve sto je reko čojk stoji ,100 % tako ... ko su ovi novinari ,izgleda neki *****cici sto su iz fizičkog imali 3
5 2
nakopitam
Pa nece te niko jer si odavno procitan mammu ti ****m usranu
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi