Utakmica 23. kola Premiershipa

Manchester City ostvario pobjedu i stavio Arsenal pod veliki pritisak, Haaland se povrijedio

Esmer Oštraković

U okviru 23. kola Premiershipa Manchester City je na Etihadu ostvario sigurnu pobjedu protiv Aston Ville od 3:1, te je tako izvršio pritisak na lidera, ekipu Arsenala.

Furiozno je krenuo Manchester City, te su već u 4. minuti došli do vodstva. Mahrez je asistirao, a gol je postigao Rodri.

Nakon toga imali su domaći još nekoliko dobrih prilika, ali do 39. minute navijači nisu vidjeli gol. U 39. minuti bilo je 2:0.

Haaland je sjajno asistirao, Gundogan je uduplao vodstvo Manchester Cityja. Konačan rezultat prvog poluvremena postavio je Mahrez u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Naime, dosuđen je jedanaesterac za Manchester CIty, a siguran sa bijele tačke bio je Mahrez i sa tim rezultatom otišlo se na odmor.

Konačan rezultat utakmice postavio je Watkins u 61. minuti. Asistent za ovaj gol bio je Douglas Luzi, a do kraja utakmice nije bilo golova.

Ipak, ova pobjeda Manchester City ostala je u sjeni povrede Erlinga Haalanda. Naime, on je na poluvremenu ostao u svlačionici, a razlog je povreda.

Radi se o povredi butine, te je zbog toga ostao u svlačionici i velike su šanse da će propustiti derbi sa Arsenalom koji se igra u srijedu.

Manchester City se sada nalazi na drugom mjestu sa samo tri boda zaostatka za vodećim Arsenalo, ali sa jednom utakmicom više.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sa druge strane Aston Villa je 11. na tabeli sa 28 osvojenih bodova, te se nalaze u sigurnoj zoni.

U srijedu je na rasporedu derbi koji bi mogao usmjeriti koja će ekipa biti prvak. Naime, Na Emiratesu će tako snage odmjeriti Arsenal i Manchester City.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.