Nisu poštovali pravila

Haaland bijesan i razočaran potezom saigrača, oglasio se i Pep: "Ne znam zašto se to desilo"

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja sinoć su na svom terenu pobijedili Aston Villu sa 3:1 u meču 23. kola engleskog Premiershipa, ali pobjedu Građana obilježila je povreda njihovog najboljeg igrača Erlinga Haalanda. Norvežanin je bio u centru pažnje u finišu prvog dijela jer nije izveo penal za City, a Pep Guardiola je pokušao dati objašnjenje za to.

City je lakše od očekivanog uspio da pobijedi Aston Villu i sve je na Etihadu bilo riješeno već nakon prvog poluvremena kada je aktuelni prvak Engleske imao vodstvo od 3:0.

Domaći su do prednosti stigli već u četvrtoj minuti golom Rodrija nakon kornera, dok je vodstvo Građana na 2:0 povisio Ilkay Gundogan nakon što je Haaland iskoristio veliku grešku Chambersa.

Do trećeg gola City je stigao u sudijskoj nadoknadi prvog dijela. Grealish je uspio da izbori penal, a siguran s bijele tačke bio je Riyad Mahrez koji je tako pogodio za 3:0.

Međutim, mnogima nije bilo jasno zbog čega Haaland nije izveo penal jer je on inače prvi izvođač penala u engleskom klubu. Haaland je bio pored lopte u prvom trenutku, ali na kraju ju je uzeo Mahrez koji je zabio pogodak.

Mnogi su špekulisali da Haaland nije šutirao penal jer je već tada pokazao da ima problem s povredom, no ispostavilo se da to nije tačno i da je norveški napadač bio razočaran što mu je Mahrez preoteo loptu.

Haaland je na kraju ostao u svlačionici zbog povrede, ali engleski mediji pišu da je bio razočaran što saigrači nisu poštovali činjenicu da je on izabran za prvog izvođača penala u Manchester Cityju.

O tome je govorio i Pep Guardiola nakon utakmice koji je i sam priznao da mu nije jasno zašto Haaland nije šutirao penal jer je takav dogovor. Pored Mahreza u sve to uključen je bio i Rodri koji je čini se odigrao ključnu ulogu.

"Inače je Erling prvi izvođač penala i to nije tajna. No, Mahrez uvijek želi da on bude taj i kada se svira penal uvijek je tu negdje oko lopte. I Rodri je bio uključen u sve to... Ne znam šta se desilo i zbog čega. Sutra ću pričati s njima. Volim kada igrači žele da pucaju penale, ali uvijek imamo glavnog za te stvari i kod nas je to Erling", rekao je Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Engleski mediji pišu da je Rodri bio taj koji je uvjerio Haalanda da prepusti loptu Mahrezu i da se ne ljuti što je Norvežanin na kraju i uradio jer nije htio da pravi scenu na terenu.

Međutim, jasno je da Haaland nije bio uopšte sretan zbog toga i da je bio ljut i razočaran što nisu poštovali pravilo da je on prvi izvođač penala u klubu. No, jasno je da će Guardiola tom dvojcu imati šta da kaže danas na treningu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.