Manchester City ostvario pobjedu i stavio Arsenal pod veliki pritisak, Haaland se povrijedio

Utakmica 23. kola Premiershipa

Manchester City ostvario pobjedu i stavio Arsenal pod veliki pritisak, Haaland se povrijedio

Esmer Oštraković

U okviru 23. kola Premiershipa Manchester City je na Etihadu ostvario sigurnu pobjedu protiv Aston Ville od 3:1, te je tako izvršio pritisak na lidera, ekipu Arsenala.

Furiozno je krenuo Manchester City, te su već u 4. minuti došli do vodstva. Mahrez je asistirao, a gol je postigao Rodri.

Nakon toga imali su domaći još nekoliko dobrih prilika, ali do 39. minute navijači nisu vidjeli gol. U 39. minuti bilo je 2:0.

Haaland je sjajno asistirao, Gundogan je uduplao vodstvo Manchester Cityja. Konačan rezultat prvog poluvremena postavio je Mahrez u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Naime, dosuđen je jedanaesterac za Manchester CIty, a siguran sa bijele tačke bio je Mahrez i sa tim rezultatom otišlo se na odmor.

Konačan rezultat utakmice postavio je Watkins u 61. minuti. Asistent za ovaj gol bio je Douglas Luzi, a do kraja utakmice nije bilo golova.

Oglasi

Ipak, ova pobjeda Manchester City ostala je u sjeni povrede Erlinga Haalanda. Naime, on je na poluvremenu ostao u svlačionici, a razlog je povreda.

Radi se o povredi butine, te je zbog toga ostao u svlačionici i velike su šanse da će propustiti derbi sa Arsenalom koji se igra u srijedu.

Manchester City se sada nalazi na drugom mjestu sa samo tri boda zaostatka za vodećim Arsenalo, ali sa jednom utakmicom više.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sa druge strane Aston Villa je 11. na tabeli sa 28 osvojenih bodova, te se nalaze u sigurnoj zoni.

U srijedu je na rasporedu derbi koji bi mogao usmjeriti koja će ekipa biti prvak. Naime, Na Emiratesu će tako snage odmjeriti Arsenal i Manchester City.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

green_dragon
Mozete ih mrziti ili voljeti ali definitivno igraju najljepsi fudbal na svijetu
2 5
StarMoVe
Napumpani klub milionima zadnjih desetak godina, do Neki dan bili u rangu sa Boltonom.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi