FOTO: EPA

Nove brige za Everton

Liverpool napokon proigrao, "uraganska" predstava napadačkog trojca

Haris Zilić

U 23. kolu engleskog Premiershipa odigran je jedan od najvatrenijih ostrvskih i evropskih derbi susreta. Liverpool je na Anfieldu dočekao tim Evertona.

Izabranici Jurgena Kloppa odigrali su napokon utakmicu kakvu njihovi navijači očekuju i možda večerašnja partija bude izlaz iz krize.

Redsi su slavili sa 2:0 u utakmici gdje su bili bolji rival i ono najbitnije za njih, rutinski su kažanjavali greške gostiju.

Uvodni minuti utakmice ponudili su dosta borbe, bilo je lijepih akcija s obje strane, ali mreže su mirovale do 36. minute, a onda onaj uraganski Liverpool na kakvog smo navikli.

Nakon jednog kornera stvorila se gužva ispred gola Alissona, odbrana Liverpolla je izbila loptu i onda je krenula uraganska kontra. Lopta je došla do Nuneza koji je pretrčao veliki dio terena na kraju loptu dodao Salahu koji rutinski pogađa za 1:0 što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu Redsi su krenuli ofanzivno i nagrada je stigla u 49. minuti.

Greška u odbrani gostiju, lopta dolazi do Arnolda koji je lijepo prolazi po strani, zatim je uputio oštar centaršut i milimetarski precizan, lopta dolazi na nogu Codya Gakpa koji postiže prvijenac u dresu Liverpoola za 2:0.

Nakon drugog gola Redsa, Everton je krenuo u pokušaj da se vrati u susret. Izdavaja se šansa McNeila u 60. minuti, odbrana Liverpoola je bila na visini zadatka.

I Liverpool je mogao do trećeg gola, ali Nunez i Salah nisu imali dobru završnicu nakon nekoliko dobrih akcija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Do kraja je ostalo 2:0 za Liverpool koji je tako prekinuo seriju od četiri utakmice bez pobjede i stigao do 32 boda i devete pozicije na tabeli.

Sa druge strane Everton je na 18. poziciji i u opasnoj zoni sa 18 osvojenih bodova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.