Real Madrid slavio protiv posljednjeplasiranog tima Primere, ali titula je iz trenutnog ugla daleko.

Elche pao u Madridu

Real uz dva penala slavio protiv jedinog tima koji do prošlog kola nije imao pobjedu

Eldar Ganibegović

U okviru 21. kola španske Primere Real Madrid je večeras rezultatom 4:0 slavio protiv Elchea. Bila je to očekivana pobjeda Kraljeva kojom koliko toliko drže priključak za Barcelonom.

Elche je do prošlog kola bio jedini tim u španskoj Primeri koji nije imao nijednu pobjedu i uz Cremonese jedini u pet najboljih pet evropskih liga.

Već u petoj minuti Real Madrid je mogao do pogotka. Militao je jedan odbijanac poslao tik pored desne stative.

Ako nije u petoj jeste u osmoj. Marco Asensio je nakon sjajne solo akcije šutirao s ruba kaznenog prostora i pogodio za 1:0.

Osam minuta kasnije šut Benzeme ide tik preko gola, da bi u 22. minuti šut Valverdea sjajnom intervencijom zaustavio Badia.

Igrala se 30. minuta kada je dosuđen penal za Real. Roco je igrao rukom u svom šesnaestercu, dobio žuti karton, a Karim Benzema postiže pogodak za 2:0.

U 38. minuti prva šansa za Elche preko Carmone, nije iskorištena, da bi u nadoknadi prvog dijela Burgos napravio još jedan penal, a siguran s bijele tačke ponovo je bio Benzema.

S početka drugog dijela valja izdvojiti dva pokušaja Rodryga koja je ukrotio Badia, te još propuštene velike prilike Camavinge i Asensija u 63. i 64. minuti.

Igrala se 80. minuta kada je rezervista Luka Modrić postavio konačnih 4:0 lijepim udarcem malo izvan šesnaesterca Elchea. Mogao je Real i do petog gola, no pokušaj Arribasa u nadoknadi je blokirao jedan gostujući igrač. 

Real Madrid je drugi s 48 bodova nakon ove utakmice, te za vodećom Barcelonom zaostaje osam bodova. Elche je zakucan za dno s devet bodova i već može pakovati kofere za Segundu.

Već za tri dana Kraljevi gostuju u Pamploni kod Osasune, dok Elche dan kasnije dočekuje Espanyol.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 21. kolo:

Real Madrid - Elche 4:0 (Asensio 8', Benzema 31', 45', Modrić 80')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.