Kaže da je zbog ljubavi odbio Barcelonu i otišao u Real, a onda je objavljeno koliko novca je dobio

Sada je sve jasno

Kaže da je zbog ljubavi odbio Barcelonu i otišao u Real, a onda je objavljeno koliko novca je dobio

Endin Čaušević

Brazilski reprezentativac Rodrygo našao se u centru pažnje javnosti jer je priznao da je prije nekoliko godina imao dogovoren transfer u Barcelonu, ali da se predomislio kada se u bitku uključio Real Madrid. Poručio je da je zbog ljubavi izabrao Kraljeve, ali kada je objavljeno koliko su mu oni novca dali sve je postalo jasno.

Rodrygo je ponikao u dresu brazilskog Santosa, ali već je u prvoj sezoni skrenuo na sebe pažnju evropskih velikana. Ovaj 22-godišnjak bio je na meti Barcelone koja je skoro završila njegov transfer, ali im je Real Madrid sve upropastio u zadnji trenutak.

Na kraju je Rodrygo odlučio da potpiše za kraljevski klub iako je imao s Barcelonom sve dogovoreno, no Brazilac se predomislio u posljednji trenutak i otišao na Santiago Bernabeu.

Kraljevski klub je za dolazak Brazilca izdvojio čak 45 miliona eura i mnogi su smatrali da je to previše za jednog tinejdžera, ali je Rodrygo pokazao već da je njegov transfer bio pun pogodak madridskog kluba.

Nikada nije volio previše da priča o tome, ali Rodrygo je dao intervju u kojem je priznao da je trebao da ide u Barcelonu, te je objasnio šta se dešavalo tog ljeta 2019. godine.

"Imao sam sve dogovoreno s Barcelonom i transfer je praktično bio završen. Međutim, iznenada se pojavila ponuda Real Madrida i ispred sebe sam imao dresove Barce i Reala i morao sam da biram", počeo je Rodrygo i nastavio.

Oglasi

"Bio sam iznenađen što me Real Madrid želi dovesti. No, za mene izbor nije bio težak i nisam imao nikakvu dilemu kada sam izabrao Real. Birao sam srcem znam da nisam pogriješio".

Međutim, navijači Barcelone nisu baš oduševljeni izjavom Rodryga i smatraju da on nije rekao istinu, te da Real nije izabrao zbog ljubavi kako on tvrdi već zbog činjenice da mu je taj klub ponudio dosta više novca.

Katalonski Sport objavio je da se Florentino Perez tada direktno uključio u pregovore i da je htio pod svaku cijenu preoteti Barceloni ovog igrača što je na kraju i uspio.

Odlučujuća stvar bila je ponuda Reala, odnosno činjenica da su Kraljevi dali još po čak osam miliona eura bonusa Rodrygu i njegovom menadžeru i nakon toga više nije bilo dileme za koga će on potpisati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Rodrygo je od dolaska u Real Madrid za ovaj klub odigrao 140 utakmica i zabio je 28 golova i dodao još 27 asistencija.

Kada je stigao iz Santosa odigrao je i tri meča za rezervni tim kraljevskog kluba, ali ga je Zinedine Zidane brzo priključio prvoj ekipi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

atomskimrav
Isto kao sto je i Messi iz ljubavi presao u Paris. "Iz ljubavi" kao i svi igraci.
0 0
user1646942280
Pa zbog ljubavi, nije ništa slagao, voli pare, kao i svak drugi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi