Real Madrid zabio nož u leđa Luki Modriću i to zbog dva igrača: Jedan ima 33, a drugi 19 godina!

Hrvat čeka poziv koji ne dolazi

Real Madrid zabio nož u leđa Luki Modriću i to zbog dva igrača: Jedan ima 33, a drugi 19 godina!

Admin Čaušević

Kraj prekrasne priče mogao bi imati tužan epilog, baš kao i što je bio njen početak. Za Luku Modrića stižu vijesti koji će sigurno šokirati legendarnog Hrvata, a objavila ih je ugledna Marca. 

Kada desetljeće nosite dres najglamuroznijeg kluba na svijetu, pri tome osvojite pet Liga prvaka i Zlatnu loptu jasno je da ste jedan od najboljih igrača na svijetu. To je slučaj sa Lukom Modrićem i Real Madridom.

Hrvat je na Santiago Bernabeu došao 2012. godine. Tottenham je nekako popustio i prodao je sjajnog veznjaka Los Blancosima za 35 miliona eura.

Početak u španskoj prijestolnici je bio sve osim idealan. Modrić je svojevremeno proglašen i najgorim pojačanjem prvenstva, ali su Kraljevi imali strpljenja.

Postepeno je legendarni Vatreni preuzimao ključ veznog reda u svoje ruke te je sa u tandemu sa Tonijem Kroosom i Casemirom nekoliko sezona dominirao svjetskim fudbalom.

Šlag na tortu je svakako bila 2018. godina kada je osvojio i Zlatnu loptu. Nastavio je Modrić da briljira i u narednim sezonama. Posebno je bila impresivna ona prošla kada je sa Karimom Benzemom nosio Real do 14. titule prvaka Evrope.

Oglasi

Ipak, svakoj priči dođe kraj, pa se tako bliži i kraj Modrićevoj eri u Real Madridu. Ugledna Marca je danas plasirala vijest koja će slomiti srce čuvenom fudbaleru.

Naime, Modrić još uvijek čeka poziv za produženje ugovora, ali isti ne dolazi, a kako sada stvari stoje neće ni doći i to zbog dva čovjeka.

Iskusni veznjak bi rado ostao u Realu, ali su Kraljevi odlučili da pričekaju Judea Bellinghama i Tonija Kroosa.

Florentino Perez će 19-godišnjeg Engleza čekati do marta, ako jedan od najboljih mladih igrača pristane na transfer, bit će to bolan udarac za Modrića.

Isto se ondosi na Kroosa koji je poručio da će se oprostiti u dresu Reala što znači da će 33-godišnji Nijemac sigurno ostati još jednu sezonu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oproštaj u dresu Reala za Modrića zvuči veoma lijepo, ali iz trenutne perspektive trenutno da će se desiti.

Kapiten Vatrenih će u septembru proslaviti svoj 38. rođendan. Da li će to uraditi u dresu Reala? Iz trenutne perspektive teško je vjerovati u takav scenarij.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Novinaru, Real mu je ponudio da ostane još jednu sezonu u klubu ali da se oprosti od reprezentacije Hrvatske, ako Bellingham dođe to ne znači da će Modrić biti protjeran, već neće biti u prvih 11.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi