Ugovor s Realom uskoro ističe: Toni Kroos otkrio gdje završava karijeru

Nijemac ima 33 godine

Ugovor s Realom uskoro ističe: Toni Kroos otkrio gdje završava karijeru

A. Čaušević

Toni Kroos je definitivno obilježio jednu eru svjetskog fudbala. Stekao je status jednog od najboljih veznjaka u historiji i nema sumnje da se radi o igraču svjetske klase. 

Već dugo vremena Kroos navijače Real Madrida drži na ledu sa odlukom da li će produžiti ugovor koji ističe na kraju sezone.

Ovaj 33-godišnji Nijemac je u Real stigao prije prije nepunih devet godina te je nedodirljivi član najuspješnije generacije Kraljeva, barem kada je moderni fudbal u pitanju.

U svom podcatu kojeg već duže vremena vodi zajedno sa bratom Felixom Kroos je otkrio da će se penzionisati u Realu.

"Oprostit ću se ovdje, samo što ne znam kada će to biti", kazao je Nijemac koji je dodao da uopšte ne osjeća neki pritisak.

"Još uvijek nisam donio zvaniču odluku. Stvar treba da sazri", dodao je sjajni veznjak bez da je govorio o više detalja.

Oglasi

Na posljednjoj press-konferenciji Carlo Ancelotti je govorio da zna šta će se desiti, ali nije želio da otkrije ništa više.

"Znam šta će se desiti, ali to neću reći, jer ja nisam Kroos. Nije mi ništa rekao, ali moj osjećaj je pozitivan da će obnoviti saradnju."

Eventualni oproštaj sa 33 godine bi sigurno predstavljao iznenađenje za mnoge te veliki gubitak za Real pošto Nijemac još uvijek pruža odlične partije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kroos nije jedini od najvećih zvijezda Los Blancosa koji su ušli u posljednje mjesece ugovora, tu su između ostalih još Karim Benzema i Luka Modrić.

Florentino Perez je ubijeđen da će uspjeti zadržati igrače koji su donijeli Realu toliko uspjeha u poslednjih 10-ak godina i uopšte ne stavlja pritisak na njih da potpišu ugovore što je prije moguće.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Njemački snapjer.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi