Odluka ostaje na snazi

Najveći bh. derbi bez navijača Željezničara? · Saznajemo

Haris Zilić

Krajem februara očekuje nas nastavak prvenstva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine i već početak proljetnog dijela donosi nam nekoliko derbi duela.

Tako ćemo u 20. kolu gledati derbi Sarajeva i Zrinjskog, tu će biti i zaostali vječiti derbi Sarajeva i Željezničara. U martu ćemo još gledati duele Veleža i Borca, Širokog i Sarajeva, Sarajeva i Veleža.

Pojedini klubovi će i početak drugog dijela sezone igrati na zamjenskim domaćim stadionima dok ne budu gotovi radovi na njihovim terenima.

Tako će FK Sarajevo domaće utakmice najvjerovatnije igrati na stadionu Rođeni u Mostaru, a to je naš portal jučer ekskluzivno objavio.

Sarajevo je u prvom dijelu sezone nakon samo par kola preselilo u Zenicu te je bilo domaćin na stadionu Bilino Polje. Ipak, teren Bilinog Polja sada se sprema za utakmice reprezentacije naše zemlje.

Tako će Bordo tim dva derbija protiv Zrinjskog i Željezničara, kako sada stvari stoje, igrati u Mostaru, a Sportsport je jutros došao do bitne informacije vezane za ove mečeve.

Naime, zabrana organizovanom dolasku gostujućim navijačima na zamjenskim domaćim terenima ostaje na snazi i u proljetnom dijelu prvenstva.

Ovo znači da navijači Željezničara neće moći prisustvovati derbiju u Mostaru gdje će FK Sarajevo biti domaćin, također ni navijači Zrinjskog neće moći bodriti svoj tim u duelu protiv Sarajeva. 

S pravom se postavlja i pitanje kako će izgledati vječiti derbi jer su najvatreniji navijači Sarajeva ranije već najavil i bojkot utakmica sve dok ostavke ne podnesu direktorica Ajla Alimanović, šef struke Mirza Varešanović i donedavni sportski direktor Emir Hadžić, koji je ostao uključen u rad kluba i poslije smjene na direktorskoj poziciji.

Moguće da nas očekuje vrlo sablasna atmosfera na tribinama na što nismo navikli kada je u pitanju sarajevski derbi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Povratak na svoj teren očekuju i FK Sloboda te FK Tuzla Citya, a prema informacijama koje smo također objavili ranije Tušanj bi trebao biti spreman za odigravanje mečeva početkom marta. 

Sloboda prvu domaću utkamicu protiv Leotara igra 11. marta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.