Grubost igrača Poli Iasija nije novost - Na najbolniji način je to saznao nesretni Koljić
Danas je prekinuta utakmica Sarajeva i Poli Iasija čijim igračima grubost nije strana - na najbolniji način je to saznao Elvir Koljić.

Doživio je tešku povredu protiv ovog kluba

Grubost igrača Poli Iasija nije novost - Na najbolniji način je to saznao nesretni Koljić

E. Ganibegović

Danas je u turskoj Antaliji prekinuta prijateljska utakmica između FK Sarajevo i rumunskog drugoligaša Poli Iasija. Kako je navedeno razlog je grub i nesportski prekršaj nad igračem Sarajeva, kao i nasrtanje na stručni štab bh. kluba, no grubost u ovom rumunskom klubu i nije neka novost.

Ekspedicija FK Sarajevo je 31. januara otputovala u Antaliju na pripreme gdje su izabranici Mirze Varešanovića na tri pripremne utakmice ostvarili jednu pobjedu (Minaj) i dva poraza (Shakhtar i Riga).

Kako Sarajevo nema obaveze u kupu Bosne i Hercegovine, odlučeno je da se boravak u Antaliji produži za još sedam dana, a jučer je dogovorena utakmica protiv rumunskog drugoligaša Poli Iasija, te je zakazana za danas.

Ubrzo nakon što je počela, utakmica je i završila. Rumunski tim je poveo u sedmoj minuti, no već u 17. je meč prekinut. Sarajevo je objavilo da je razlog grub i nesportski prekršaj nad jednim igračem bh. tima, kao i nasrtanje na stručni štab, dok su iz Poli Iasija poslali nešto drugačije saopštenje. 

"Utakmica između Poli Iasi i FK Sarajevo prekinuta je u 21. minuti zbog napetosti između igrača dvije ekipe. Rezultat je bio 1:0 za naš tim, a gol smo postigli u 7. minuti preki Hlisteija. Kako ne bi rizikovali povrede predstavnici našeg kluba odlučili su da ne nastave utakmicu", stoji u saopštenju Poli Iasija.

Bilo kako bilo, grubost kod igrača Poli Iasija i nije neka novost, a to je, nažalost, na najbolniji mogući način saznao nesretni bh. napadač Elvir Koljić kojeg povrede kroz karijeru nikako nisu zaobilazile.

Bio je drugi oktobar 2020. godine kada je sa svojom Craiovom igrao protiv Poli Iasija, te je već u prvom poluvremenu morao napustiti igru kada je doživio horor povredu poslije starta Ovidiua Mihalachea.

Rumunski mediji tada su objavili da su ljekari morali rezati kopačku Koljiću kako bi mu pružili prvu pomoć, a zbog te povrede je propao i transfer karijere našem napadaču u kijevski Dynamo za desetak miliona eura. 

Koljić se 28. januara ove godine vratio u tim nakon još jedne povrede te je do sada u tri utakmice skupio ukupno 68 minuta na terenu. 

Posljednji gol je postigao još na kraju prošle sezone u pobjedi od 2:0 protiv Botosanija 27. maja 2022. godine, te je ove sezone bez ijedne kontribucije u deset utakmica na koliko je nastupio.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Baco
Trebaa im hebat mater al kroz igru...sve na urgentno poslat
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi