FOTO: EPA

Direktno i otvoreno

Xavi nije izdržao, izjavom je digao javnost na noge: "Nervira me..."

Haris Zilić

Nastavlja se večeras takmičenje i u Evropa ligi odnosno UEFA konferencijskoj ligi utakmicama šesnaesetine finala.

Najuzbudljiviji duel je svakako derbi Evropa lige koji će odigrati Barcelona i Manchester United.

Prvi susret je na rasporedu večeras od 18:45, a u najavi ovog meča trener Katalonaca Xavi Hernandez dao je zanimljivu izjavu.

Xavi se dotakao Lige prvaka i rekao kako mu neke stvari smetaju, jedna ga posebno nervira.

" I dalje me nervira što kod kuće slušam himnu Lige prvaka. Za historiju kluba i njegovu veličinu, trebali bismo biti tu, ali moramo biti realni. Iskreno, uzbuđen sam i zbog Evropa lige, svaki trofej je bitan", rekao je Xavi pa nastavio:

"Jako je važno pobjeđivati u Evropi, pogotovo jer dolazimo nakon nekoliko neuspješnih sezona. Svaka evropska utakmica je jako bitan test i moramo biti maksimalno fokusirani."

Barcelona je imala lošu jesen u Ligi prvaka.

Završili su trećeplasirani u grupi iz Intera i Bayerna, pa im je Evropa liga ostala nada da naprave nešto više u Evropi.

U prvenstvu su lideri ide im dobro, a nema sumnje da su upravo dva večerašnja rivala Barcelona i Manchester United među najozbiljnijim kandidatima za osvajanje Evropa lige.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Sudeći prema izjavama Xavija Hernandeza Barcelona ozbiljno ulazi u nokaut fazu drugog po snazi UEFA-inog takmičenja.

Svakako da i Manchester United ima svoje računice pa ovaj evropski klasik budi dosta pažnje iako se u pitanju susret Evropa lige, a ne Lige prvaka.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.