Pique i Ramos su bili veliki prijatelji, ali jedan čovjek je uništio njihovo prijateljstvo

Nisu uspjeli ni dan danas riješiti problem

Pique i Ramos su bili veliki prijatelji, ali jedan čovjek je uništio njihovo prijateljstvo

E. Čaušević

Gerard Pique priznao je da on i Sergio Ramos više nisu u tako dobrim odnosima iako su nekada bili veliki prijatelji i dugo vremena zajedno igrali u reprezentaciji Španije. No, Pique je objasnio da jedan čovjek sve to na kraju pokvario.

Pique je krajem oktobra iznenadio sve kada je saopštio da završava svoju igračku karijeru iako je imao ugovor s Barcelonom do ljeta 2024. godine.

Iskusni defanzivac odlučio je da je vrijeme za penziju i da se posveti drugim stvarima u životu. U privatnom životu mu ne ide baš najbolje i Pique je svjestan da zbog svojih sinova na tome mora maksimalno da poradi.

Također, pokrenuo je i neke nove projekte koji su već sada dosta uspješni. Također, dosta više pojavljuje se u javnosti i priča o svojoj karijeri i životu i otkriva često neke zanimljive priče.

Tako je u jednom podcastu Pique dobio pitanje i za Sergija Ramosa s kojim je desetak godina bio stub odbrane u reprezentaciji Španije. S Crvenom furijom osvojili su sve što su mogli, ali bilo je jasno da izvan terena i nisu u najboljem odnosu.

Pique je otvoreno pričao o tome i priznao je da odnos njega i Ramosa danas nije baš najbolji iako su svojevremeno bili dosta dobri prijatelji.

Oglasi

Dojučerašnji igrač Barcelone otkrio je da su se on i Ramos dosta više družili i odlično slagali van terena, ali da je jedan čovjek sve to promijenio.

"Sergio Ramos i ja smo bili veliki prijatelji i dobro smo se slagali, ali onda je jedan čovjek sve to pokvario. To je bio Jose Mourinho jer kada je on izabran za novog trenera Real Madrida sve se promijenilo", rekao je Pique i dodao.

"Od dolaska Mourinha u Real sve je bilo drugačije. Baš svaki naš susret ili duel u El Clasicu je bio dosta napet i put tenzija. Nažalost, to se ni dan danas nije promijenilo".

I nakon Mourinhovog odlaska Pique i Ramos su nastavili svađe i prepucavanja čak i kada bi bili na okupljanju reprezentacije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pique je priznao da je to bio jedan od razloga što je nakon Mundijala 2018. godine odlučio da se oprosti od reprezentacije i više nije obukao dres Španije nakon toga iako je imao ponude da se ponovo nađe na spisku.

Poznato je da su dueli Barcelone i Reala u vrijeme Mourinha i Pepa Guardiole bili puni tenzija i varnica, te smo često gledali i tuče na terenu. Očito je da Pique i Ramos nisu mogli da pređu preko svega toga iako su ranije bili veliki prijatelji.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi