Sjajan gol u pobjedi Borussije

Marco Reus pokazao klasu i zasjenio Messijevu majstoriju

Edmir Škorić

Borussia Dortmund je pobijedila Herthu sa 4:1, a meč je obilježila majstorija 33-godišnjeg kapitena Milionera Marca Reusa.

Borussia je nastavila niz pobjeda protiv Herthe, koja je ostala u opasnoj zoni, dok je dortmundski sastav sada izjednačen na vrhu tabele sa Bayernom i Union Berlinom.

Sve ekipe imaju po 43 boda, a Borussia je zbog gol-razlike smještena na drugu poziciju.

Sjajni Adeyemi je u 27. minuti "načeo" goste iz Berlina, da bi isti igrač pet minuta kasnije asistirao Malenu za 2:0. Adeyemi se potom povrijedio pa ga je zamijenio Brynoe-Gittens.

Hertha na otvaranju drugog dijela dolazi do gola, a strijelac je bio Tosuart. Imali su gosti iz Berlina nadu da mogu barem do boda, no u 76. minuti ona je nestala.

Dosuđen je slobodni udarac, a Reus je pokazao kakav je majstor, pogodivši perfektno, čime je zasjenio raniju majstoriju Lionela Messija kada je u 95. minuti, također iz slobodnjaka, donio PSG-u pobjedu nad Lilleom (4:3).

Borussia je na kraju postigla i četvrti gol. U 90. minuti je Julian Brandt fantastično utrčao u prostor iza odbrane Herthe, te na asistenciju Bynoe-Gittensa postavlja konačnih 4:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Borussia je u formi i ima osam uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima, a naredni meč igra narednog vikenda na gostovanju kod Hoffenheima, potom dočekuje Leipzig u derbiju, a onda gostuju u London na revanš osmine finala Lige prvaka protiv Chelseaja, kojeg je nedavno pobijedila sa 1:0.

Dortmunđani igraju izvrsno, užitak ih je gledati, a Reus iako ima 33 godine i dalje pokazuje da je majstor i da u njegovim nogama i dalje ima magije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.