Gledao, snimao i učio: Gazda Chelseaja je večeras naučio da novac ne može sve kupiti!

Borussiji velika pobjeda nad Plavcima

Gledao, snimao i učio: Gazda Chelseaja je večeras naučio da novac ne može sve kupiti!

A. Čaušević

Odigrana su još dva meča prvih duela osmine finala Lige prvaka. Borussija Dortmund je slavila minimalnu pobjedu nad Chelseajem(1:0), dok je Benfica nastavila svoju baku u elitnom takmičenju pobijedivši Club Brugge(0:2) u gostima.

Pred 80-ak hiljada gledatelja na Signal-Iduna Parku Borussija Dortmund je uspjela pobijediti Chelsea, a da je rezultat bio neriješen sigurno ne bi bilo nezasluženo.

Sve u svemu mladi i rastrčani igrači Edina Terzića su kao i obično imali vjetar u leđa publike sa tribina i pred revanš su stekli minimalnu, ali možda u konačnici i presudnu prednost.

Prije samog početka meča viđena je fenomenalna koreografija navijača Borussije. Čak je i vlasnik Chelseaja Todd Boehly ustao sa svog mjesta i snimio "magiju" pristalica njemačkog kluba.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo pretjerano uzbudljiv fudbal. Vrijedan spomena je poništen gol Plavaca i to nakon što je Thiago Silva igrao rukom.

Oglasi

Također se izdvajaju dvije odlične šanse za Joaoa Felixa, posebno ona iz 38. minute kada je iz povoljne situacije pogodio prečku.

Ključni detalj utakmice desio se u 63. minuti. Karim Adeyemi je istrčao furioznu kontru, prvo je prošao 120 miliona plaćenog Enza Fernandeza, a zatim je na dlu ostavio i Arrizabalagu za slavlje domaćih.

[twitter]https://twitter.com/LesTransferts/status/1625973708295733265[/twitter]

Ostatak meča je protekao u inicijativi gostiju koji su tražili izjednačujući gol. Najbolju šansu su imali u 78. minuti kada je poslije šuta Koulibalyja sa gol-linije loptu ispucao Emre Can.

Oglasi

Duboko u nadoknadi Fernandez se mogao iskupiti za lošu odbranu kod gola, ali je njegov odličan pokušaj još bolje odbranio Kobel.

Inače, sudija Manzano je imao pune ruke posla pa je pokazao ukupno 10 žutih kartona. Jedna od njih je bio za Masona Mounta koji neće konkurisati za revanš.

Drugi susret večerašnjeg programa donio je sigurnu pobjedu Benfice koja je napravila veliki korak ka plasmanu u četvrtfinale.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

[twitter]https://twitter.com/Gol12Futbol/status/1625973088256135169[/twitter]

Portugalci su na gostovanju pobijedili Club Brugge sa 0:2. Strijelci u drugom poluvremenu su bili Joao Mario iz penala u 51. minuti, te Neres u 88. minuti.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1646942280
Naslov na nivou, kao i uvijek. S obzirom na broj novih igrača i period tranzicije, jako dobra utakmica od strane Chelsea. Dortmund na nivou, mlad tim, brz fudbal, presing, uživanje.
4 0
gogs
Satro ih je Chelsea ali nije htjela u go
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi