Adeyemi posramio zvijezde Chelseaja, ali ih je Edin Terzić dotukao do koljena: "Bip-bip..."

Prokomentarisao gol svoje ekipe

Adeyemi posramio zvijezde Chelseaja, ali ih je Edin Terzić dotukao do koljena: "Bip-bip..."

E. Čaušević

Borussia Dortmund sinoć je na svom terenu pobijedila Chelsea s minimalnih 1:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, a junak njemačkog kluba bio je Karim Adeyemi koji je zabio nevjerovatan gol za pobjedu. To je komentarisao i Edin Terzić koji je nasmijao sve svojom reakcijom na gol Adeyemija.

Dortmund je na prepunom Signal Iduna Parku uspio da dođe do velike pobjede protiv Chelseaja i sa prednošću od 1:0 za tri sedmice će putovati u London na revanš.

U Dortmundu smo gledali zaista odličnu utakmicu prepunu prilika na obje strane, ali na kraju je pobjednika odlučio samo jedan detalj i nevjerovatan pogodak kojeg je u 63. minuti postigao Karim Adeyemi.

Ovaj 21-godišnji napadač je izveo nevjerovatnu kontru nakon jednog kornera Chelseaja i bez problema je pretrčao nekoliko igrača londonskog kluba, uspio je da prođe i Kepu i zatim pogodi za 1:0 i ludnicu na tribinama.

[twitter]https://twitter.com/ghostlyspyder_l/status/1626085049727651840[/twitter]

Adeyemi je pokazao da ima nevjerovatnu brzinu i igrače Chelseaja prolazio je kao da ne postoje, te je sigurno ovo jedan od najboljih golova koje smo ove sezone imali priliku vidjeti u Ligi prvaka.

Oglasi

Nakon utakmice u centru pažnje našao se trener domaće ekipe Edin Terzić koji je komentarisao pobjedu Dortmunda, a posebno se osvrnuo i na pogodak Adeyemija i kratkim komentarom je mnoge nasmijao.

"Bila je odlična borba, sjajan rezultat. Znamo da moramo popraviti našu igru za revanš. Ovo je bila sjajna borba, malo smo bili lošiji na lopti što nam je otežalo posao, ali igrali smo protiv Chelseaja kojem je ovo bila možda i najbolja utakmica u sezoni. Bila je otvorena utakmica, pobijedili smo, ali to je samo jedan korak i čeka nas još najmanje 90 minuta u Londonu", rekao je Terzić, a potom ga je novinar pitao da prokomentariše gol Adeyemija.

"Bip-bip (aludirajući na pticu trkačicu). To je njegov kvalitet. Odlično smo branili taj korner, ali kada vidite kakvu brzinu ima sve vam jasno. Prvi dodir mu je bio odličan i kada ste brzi kao on onda je bilo kojoj odbrani teško da za zaustave. Nadam se da će nastaviti s ovim igrama".

Adeyemi je u Dortmund stigao ljetos iz Red Bull Salzburga za 30 miliona eura i već se pokazao kao odlično pojačanje.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U dosadašnjem dijelu sezone odigrao je 23 meča u svim takmičenjima te je zabio pet golova i upisao dvije asistencije.

Revanš meč između Chelseaja i Dortmunda na raspored je 7. marta i igrat će se na Stamford Bridgenu sa početkom u 21 sat.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rauber_bh
Ništa nije gotovo
0 0
Chelsea1
Neznam ko samo izmislja naslove, pa slobodno mozete snimati komedi filmove il serije
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi