Stručnjaci predviđaju veliku karijeru

Protivnici pored njega izgledaju smiješni: Ide u osnovnu školu, a na terenu je mašina

Haris Zilić

Za vikend smo gledali dječaka koi će možda obilježiti naredne dvije decenije, ali i više u svijetu košarke. Novi je produkt Real Madrida i sportsko čudo.

Riječ je od Mahmadou Landoureu, 13-godišnjaku koji igra za omladinski tim Real Madrida.

U tradicionalnom finalu "Minicope", omladinskoj verziji Kupa Kralja, Real je savladao vršnjake iz Barcelone rezultatom 84:74, a košarkaš iz Malija je imao nevjerovatan učinak.

Postigao je 56 poena i imao 33 skoka uz nevjerovatan indeks korisnosti od 82!

Pomenuti košarkaš je odmah skrenuo pažnju na sebe, a posebno se izdvajaju i njegove fizičke predispozicije.

Landoure je visok 211 cm i stručnjaci predviđaju da će još rasti. Još uvijek ide u osnovnu školu.

Iako se visinom znatno izdvaja od svoje generacije, stručnjake posebno divi njegova tehnika za centra koji ima 211 cm i tek 13 godina.

"Minicopa" je kroz historiju stvarala neke nove zvijezde svjetske košarke.

Recimo da je prije deset godina na pomenutom takmičenju briljirao tada 14-godišnji Luka Dončić koji je danas jedan od najboljih košarkaša današnjice.

Landoure bi uskoro mogao pokucati i na vrata seniorskog tima Reala, a u madridskom klubu već spremaju teren jer znaju da imaju velikog dragulja i momka koji će u budućnosti biti ogroman košarkaški produkt.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.