Real upisao novu pobjedu, a Džanan Musa ponovo najbolji iako je igrao manje nego inače

Real upisao novu pobjedu, a Džanan Musa ponovo najbolji iako je igrao manje nego inače

E. Škorić

Bez većih problema košarkaši Real Madrida večeras su na svom parketu ostvarili novu ligašku pobjedu, a ovaj put bolji su bili od ekipe Tenerife rezultatom 88:77.

Real nastavlja dominaciju u posljednje vrijeme te je večeras ostvario i šestu uzastopnu pobjedu, od čega su tri u ACB ligi, a tri u Euroligi.

Nakon Breogana, Barcelone, Manrese, Panathinaikosa i Monaca, red je došao i na Tenerife.

Gosti su poveli sa 3:0, a 3:2 iz prve minute je bilo posljednje njihovo vodstvo na meču. Nakon toga serija Reala koji ide na +6 (11:5) i koji je s lakoćom imao i +11 u jednom trenutku u prvoj četvrtini, a na prvu dvominutnu pauzu otišlo se pri rezultatu 28:20.

Kraljevi održavaju vodstvo tokom cijele druge četvrtine, odlaze na maksimalnih 16 razlike, a na poluvremenu 50:36, kada se već jasno nazirao ishod ovog duela.

Gosti se nipošto nisu predavali, pa su uspijevali da spuste zaostatak i na osam poena, pa je na polovini zadnje četvrtine bilo (76:68), no više od toga nisu uspjeli. Real je zadržao koncentraciju do kraja i zahvaljujući daleko širem i kvalitetnijem rosteru bez previše muke došao do još jedne pobjede.

Oglasi

Kraljevski klub je na omjeru 16-3 kao i Barcelona s kojom dijeli prvo mjesto, dok Baskonia ima 15-4, a Tenerife 14-5.

Prvo ime u redovima Reala opet je bio reprezentativac BiH Džanan Musa sa 15 poena i dva skoka te jednu asistenciju za nešto više od 18 mintua provedenih na parketu. Poirier je ubacio također 15 uz tri skoka, a pored njih dvocifren u Realu bio je jedino još Mario Hezonja sa 14 poena i pet skokova.

Cook i Doornekamp su u sastavu Tenerifa ubacili po 16 poena, a Fernandez 12. Za četiri dana Madriđanima slijedi gostovanje kod Anadolu Efesa u Euroligi, a naredni ligaški meč igrat će 12. februara protiv Murcije u gostima.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Nakon toga derbi s Valencijom u Kupu Španije, a mjesec će azvršiti domaćim susretom sa Žalgirisom 23. februara u Euroligi.

Ima dakle još mnogo mečeva za Real do kraja sezone, a Musa i društvo žele da osvoje sve trofeje. Imaju kvalitet, širinu, iskustvo, snagu na svim pozicijama i za očekivati je da osvoje barem jedan značajan trofej.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1666374721
Čudo od igrača ovaj moj Bišcanin.
5 0
user1618812033
To Musa kralju, samo gazi!
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi