Real Madrid večeras nije ličio na sebe: Teška noć za sve Kraljeve, najteža ipak za Džanana Musu

Reprezentativac BiH povrijeđen

Real Madrid večeras nije ličio na sebe: Teška noć za sve Kraljeve, najteža ipak za Džanana Musu

E. Škorić

Košarkaši Real Madrida neočekivano su poraženi u utakmici polufinala španskog Kupa od ekipe Unicaja sa 93:82, pa su ostali bez velikog finala i prilike za novi trofej u takmičenju u kojem su najuspješniji.

Real Madrid je naravno bio ogroman favorit i malo ko je mogao očekivati da će izgubiti od Unicaje, pa je tako nakon Barcelone ispao još jedan od glavnih kandidata za trofej, dok će Unicaja sa pobjednikom duela Joventut - Tenerife igrati u finalu.

Real je prvi period utakmice dobio sa 19:17, ali je na poluvremenu bilo 39:39. Početkom treće dionice Unicaja je preuzela vodstvo, pa je imala i +9 krajem iste, te je konstantno održavala vodstvo nad Realom.

Sa plus sedam Unicaja je otvorila zadnju dionicu, a onda ubrzo otišla na čak 14 poena prednosti, čime je nokautirala Kraljeve, koji se nisu predavali iako je bilo jasno da će im trebati malo čudo da se vrate.

Uz sve to, uslijedila je povreda Džanana Muse, koji je do tada bio jedan do najboljih igrača Reala. Reprezentativac BiH je dobio jedan udarac i uz pomoć Realovog osoblja i saigrača je prebačen na klupu gdje mu se ukazivala pomoć.

Nije poznato da li je dobio udarac u duelu sa igračem Unicaje ili je glavom udario u parket. Izgledalo je kao da je izgubio svijest u jednom trenutku.

Oglasi

Musa je ostao na klupi, a u narednom periodu saznat ćemo više informacija o njegovom zdravstvenom stanju.

Povrijedio se i Perry kod Unicaje, no njegova povreda je bila blaže prirode. Nevjerovatne scene su to bile u četvrtoj četvrtini, a Unicaja je uporno održavala visoku prednost i krčila svoj put prema velikom finalu.

Real Madrid je favorit za osvajanje ACB lige, u Euroligi također želi naslov, a bila je želja i da se osvoji Kup, no jednostavno Real večeras nije bio na svom nivou i Unicaja je znala to da iskoristi i da ostvari historijsku pobjedu.

Bugarski reprezentativac David Kravish je ubacio 20 poena i on je bio glavni "krivac" za Realov potop. Osetkowski je dodao 14, Carter 12, a Perry 10 poena. U timu Reala Tavares je imao 17 poena, Deck 15, a Musa 10 uz tri skoka i jednu asistenciju, s tim da je propustio zbog povrede skoro kompletnu zadnju dionicu.

Posljednji put Real nije igrao finale španskog Kupa sada već davne 2013. godine, a od 2010. se nije igralo finale u kojem nisu ili Barca ili Real, no ove sezone su se dogodile neke neobične stvari.

Real je sa 28 trofeja najuspješniji španski klub u Kupu, dok je Barcelona na 27. Unicaja ima jedan trofej i to ostvaren upravo protiv Real Madrida dok je dres tima iz Malage nosio i Mirza Teletović.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
Ne možes dobit kad pogodiš dvije trice za cijelu utakmicu.
1 0
Geneve
Kada je to Mirza igrao za Malagu tupsoni.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi