Nevjerovatni Mario Hezonja i odlični Džanan Musa za pobjedu Reala, veliki trijumf Partizana
Džanan Musa ponovo je imao jako dobru rolu u pobjedi Real Madrida

Euroliga, 23. kolo

Nevjerovatni Mario Hezonja i odlični Džanan Musa za pobjedu Reala, veliki trijumf Partizana

M. Šljivak

Mario Hezonja i Džanan Musa odveli su Real Madrid do pobjede u Monacu u susretu 23. kola Eurolige. Bilo je 95:91 u korist Kraljeva iz Madrida

Real Madrid je u odličnoj utakmici uspio da pobijedi Monaco i da zadrži vrh tabele u Euroligi protiv sjajnog Monaca.

Duel ovih ekipa donio je dosta uzbuđenja. Od prve do posljednje minute bilo je veoma neizvjesno, a bosansko-hrvatska veza iz Reala na kraju je odlučila pobjednika.

Mario Hezonja odigrao utakmicu sezone u dresu Kraljeva. Hrvatski košarkaš je bio potpuno nezaustavljiv za protivnike i meč je završio s 30 poena, te po šest asistencija i skokova.

Još jedan odličan meč imao je i Džanan Musa. Reprezentativac Bosne i Hercegovine je za 22 minute na parketu ostvario učinak do 14 poena, pet asistencija i dva skoka.

Kod Monaca Mike James je završio meč s 23 poena i sedam asistencija, Okobo je dodao 16, a Diallo je ubacio 15 koševa.

Oglasi

Veliku pobjedu upisao je Partizan na gostovanju u Kaunasu gdje je savladan Žalgiris rezultatom 88:74.

Tim Željka Obradović odigrao je sjajan meč i na kraju je bez većih problema savladao litvanskog velikana s 14 poena razlike.

Vodili su crno-bijeli od prve do posljednje minute u ovom meču, a do trijumfa su ih vodili Papapetrou sa 17 i Punter s 14 koševa.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Brazdeikis je kod Žaligirsa bio jedini vrijedan spomena, a on je meč okončao sa 17 ubačenih poena.

Partizanu je ovo veoma bitan trijumf u borbi za plasman u doigravanje i beogradski velikan trenutno je na sedmom mjestu s omjerom od 12 pobjeda i11 poraza.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1666374721
Svaka cast na 30 poena Ali s obzirom koliko je igrao i koliko sutao top je i realno, Musa treba da slijedi njegov primjer, ako promasi 1,2 suta ne odlucuje se lahko na Novi pokusaj, a i ovaj trener ga ponekad unsere, kad good Musik krene in ga ostavi na klupi ako Oma povoljan rezultat, kao onda kad je gadao trice 6/6, Ipak udio Muse za ekipu je ogroman. Veliko bravo.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti