Navijači prepoznali sjajan rad Uprave, pozitivnu vjetrovi pušu na Banja Ilidži

Zvijezda će biti dostojan rival Željezničaru: Mujagić najveća prijetnja, Đekanoviću veliki izazov...

Samir Mlaćo
Danas su izvučeni parovi četvrtfinala Kupa naše zemlje, a jedini federalni prvoligaš koji je ostao među osam najboljih u ovom takmičenju je NK Zvijezda Gradačac.

Ovaj klub je prethodnu prepreku preskočio zahvaljujući pobjedi nad kakanjskim Rudarom sa 3:1. Zvijezda je dominirala i na kraju zasluženo slavila sigurnu pobjedu, a sada je očekuje pravi izazov. Strijelci su bili dva puta Sadik Škrijelj te jednom kapiten Eldin Fačić.

Najveća snaga Zvijezde svakako je trojac Škrijelj, Fačić i napadač Ajdin Mujagić, a ovog posljednjeg na Grbavici dobro znaju. Ponikao je u Željezničaru, no nije dobio pravu šansu u prvom timu, a u Zvijezdi je ove sezone sjajan. Motiva mu neće nedostajati.

Mujagić je i prvi strijelac Prve lige FBiH, postigao je deset pogodaka u 15 kola, dok je Fačić trenutno na sedam pogodaka.

Zvijezda zaostaje 12 bodova za jesenjim prvakom NK GOŠK, te se teško može očekivati da se uključi u borbi za prvaka i plasman u Premijer ligu. Ipak, u nogometu se nikad ne zna, no igranje u Kupu sigurno će biti dodatni teret za tim sa Banja Ilidže, ali da će nogometaši tima koji predvodi ambiciozni Nebojša Đekanović dati maksimum u tome nema dileme. 

Igranje na Grbavici protiv jednog od najvećih bh. klubova svakako će biti dodatni motiv.

Kada je Đekanović u pitanju, radi se o ambicioznom treneru o kojem će se u budućnosti vjerovatno i mnogo više čuti. U Zvijezdi radi kvalitetan posao, tim iz Gradačca igra za gol više, a Đekanović često dobija i brojne pohvale.

Svoje trenerske zamisli uspješno je prenio na ekipu i vidljivo je harmonija u ekipi, što je itekako bitan preduslov za uspjeh.

Njegov tim je drugi najefikasniji u Prvoj ligi FBiH sa 32 postignuta gola, te ima treću najbolju odbranu lige (17).

U posljednjih pet utakmica u Prvoj ligi FBiH upisali su četiri pobjede i jedan remi.

Problem za Zvijezdu će svakako predstavljati crveni karton za prvog čuvara mreže Azura Aljkanovića. Aljkanović je isključen u posljednjim minutama protiv Rudara i sigurno ga neće biti u prvom meču Kupa.

Zvijezda nakon Željezničara već 04./05. marta igra prvo kolo nastavka sezone Prve lige FBiH protiv BFK Simm Bau u Maglaju.

Priželjkivali smo što atraktivnijeg protivnika, a Željezničar je zaista veliki klub. Nama kao mladoj ekipi će mnogo značiti utakmica protiv takvog kluba. Očekujem dobru utakmicu i jedva čekam da istrčimo na teren“, rekao je ofanzivac Zvijezde Sadik Škrijelj za SportSport.ba.

Grbavica, pune tribine i četvrtfinale Kupa sigurno će biti dodatni motiv za Zvijezdu, a onda je očekivati i veliku podršku navijača u revanšu u Gradačcu.

"Sigurno da je tako. Želimo se pokazati u što boljem svjetlu. Jednostavno, da vidimo na čemu smo i koiko se možemo nositi sa jednom ekipom iz višeg ranga. Onu su naravno favoriti“, rekao je Škrijelj, te pozvao sve navijače Željezničara i Zvijezde da u što većem broju dođu na oba meča.

Željezničar je nedavno gostovao na Banja Ilidži i to za stoti rođendan ovog kluba. Plavi su doputovali u 'šarenom' sastavu, priliku su dobili omladinci. Zvijezda je slavila 4:3.

Navijači Zvijezde nadaju se što boljoj partiji protiv Željezničara, ali i punim tribinama u Gradačacu. Najavljuju i odlazak na Grbavicu, pa je jasno da će ovaj dvomeč biti glavna tema već od početka naredne sedmice.

Pohvale za to idu i ambicioznoj Upravi kluba na čelu sa Adijem Šakićem koja je mnogo uradila u proteklom periodu, posebno u momentima kada je klub bio u više nego teškoj situaciji. Vrijedi spomenuti i Amira Trutovića, mladog privrednika iz Amerike koji je odlučio da bude zlatni sponzor kluba.

Plasman u polufinale Kupa bila bi im najbolja nagrada. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.