Impresivno izdanje Zvijezde za još jedno četvrtfinale, u Gradačcu sada žele ispisati historiju kluba

Nadaju se polufinalu Kupa

Impresivno izdanje Zvijezde za još jedno četvrtfinale, u Gradačcu sada žele ispisati historiju kluba

E. Škorić

U Gradačcu je odigran susret osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine između Zvijezde i kakanjskog Rudara, a domaćin je pobijedio s 3:1 i ponovo se plasirao u četvrtfinale.

Zvijezda je već igrala u četvrtfinalu Kupa, no Gradačačani i dalje sanjaju o historijskom plasmanu u polufinale. Ovisno o žrijebu, mogu da se nadaju tome ove sezone, ali za njih je najvažnije da su trenutno među osam najboljih u kup takmičenju.

Goste iz Kaknja su nogometaši Zvijezde poprilično lako savladali, a dobar dio posla napravljen je već u prvih pola sata, kada je sastav Zvijezde vodio sa 2:0.

U prvih 20 minuta nije bilo velikih šansi, a onda prva koja je ujedno donijela i vodstvo domaćinu. Škrijelj je na asistenciju Kalesića matirao Delibašića i domaći su mogli da slave.

Samo osam minuta kasnije Zvijezda je povela sa 2:0 i uveliko si trasirala put ka četvrtfinalu. Ovaj put lijep gol Fačića.

Škrijelj je na asistenciju Mujagića drugim golom u 63. minuti otklonio dileme oko konačnog pobjednika, iako je Rudar uspio da smanji golom Husagića u 71. minuti.

Oglasi

Nisu se gosti iz Kaknja predavali, ali Zvijezda je bila sigurna i nije dopustila protivniku da se vrati. Na kraju je golman Zvijezde Aljkanović isključen, baš kao i Kobilica.

Prije Zvijezde četvrtfinale Kupa izborio je Rudar Prijedor koji je neočekivano nakon drame u penalima izbacio banjalučki Borac.

Željezničar od 16 sati dočekuje Leotar, a u 18:30 sastaju se Velež i Posušje. Ostali mečevi igraju u nedjelju.

Program će početi duelom Zrinjskog i Laktaša, zatim se sastaju Sloboda i Sloga Doboj, Čelik i Radnik te Široki i Tuzla City.

Zvijezda - Rudar K. 3:1

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

ZVIJEZDA: Aljkanović, Mišić, Škrijelj, Kalesić, Fačić, Avdić, Mikić, Mujagić, Banjac, Aloian, Bijelić.

RUDAR KAKANJ: Delibašić, Husagić, Goralija, Ajanović, Hasanović, Bečirhodžić, Kobilica, Musić, Tukić, Imamović, Kišić.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi