Spektakl na Banja Ilidži: Zvijezda pobijedila Željezničar s 4:3 za 100. rođendan

Slavljenička atmosfera u Gradačcu

Spektakl na Banja Ilidži: Zvijezda pobijedila Željezničar s 4:3 za 100. rođendan

E. Škorić

Nogometni klub Zvijezda slavi jubilarni 100. rođendan, a tim povodom danas je odigrana prijateljska utakmica sa FK Željezničar iz Sarajeva.

Susret na Banja Ilidža stadionu počeo je u 16 sati, a svi prisutni mogli su da uživaju u sjajnoj utakmici i vidjeli su čak sedam pogodaka.

Gosti iz Sarajeva, koji su danas igrali bez svojih glavnih igrača, imali su čak četiri gola zaostatka na poluvremenu, ali su popravili utisak u drugom dijelu, pa je završeno rezultatom 4:3 u korist Zvijezde. Naravno, rezultat je u ovakvim mečevima u drugom planu.

Ovo je samo početak obilježavanja 100. rođendana gradačačkog ponosa. U 20 sati počinje crveno-bijela noć na Gradskom trgu, a prisutne će zabavljati poznati muzičar Amel Ćurić.

Navijači Zvijezde, popularni Red Dragonsi, pripremaju veliku bakljadu uz vatromet od 20:30 sati.

Sve je danas u znaku crveno-bijele boje u gradu Zmaja od Bosne. Mnogi bivši igrači, treneri, uposlenici kluba su tu da proslave jubilej. Prije utakmice, u gradačačkoj kino sali od 13 do 15 sati na projektoru su se pojavile fotografije iz ranijih godina, podsjećanje na bogatu historiju, a ovome su prisustvovale sve generacije igrača, te su podijeljene zahvalnice.

Oglasi

Među njima i nekadašnji stoper Zvijezde Igor Mitić, koji je bio dio "zlatne" generacije ovog kluba, kada se po prvi put u historiji izborio plasman u Premijer ligu.

"Ovdje sam proveo dvije prelijepe godine. Nosim jako lijepe uspomene. Moj boravak je bio izuzetno pozitivan. Zvijezda mora da bude premijerligaš, klub i grad to zaslužuju. Ovdje sa mnom je i Đokić, koji je igrao u Zvijezdi. Vidio sam dosta mojih prijatelja danas u Gradačcu", rekao je Mitić i dodao:

"U moje vrijeme je bilo puno bolje. Dirnule su me one fotografije punih tribina. Znam da su ambicije da se napadne Premiejr liga. Rezultati trenutno nisu zadovoljavajući, ali ja vjerujem da će ovaj klub prije ili kasnije opet biti tamo gdje pripada i da će tribine ponovo biti pune".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Što se tiče današnje utakmice, po dva gola za Zvijezdu postigli su Marko Živković i Ajdin Mujagić. Pločo, Efendić i Brković pogađali su za goste.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SarajFK
Zvijezda je za zelju institucija
5 7
kaskada24
Izuzetno perspektivan klub, ali trenutno u raljama politike u kojoj ga vode jako nesposobni ljudi, nažalost…
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi