Propust je, dakle, napravio N/FSBiH koji još uvijek nije obavijestio FK Sarajevo o odluci Takmičarske komisije.

Nastavak zbunjujuće situacije

Oglasili se iz FK Sarajevo: Nismo zaprimili zvaničnu odluku N/FSBiH

Eldar Ganibegović

Danas je u podnevnim satima za SportSport.ba iz Takmičarske komisije N/FSBiH potvrđena odluka da se utakmice Sarajevo - Zrinjski i Sarajevo - Željezničar igraju bez publike.

"Donijeli smo tu odluku na prijedlog Komiteta za bezbjednost", potvrđeno nam je iz Takmičarske komisije N/FSBiH.

Međutim, do prije otprilike sat vremena nije došlo do zvanične potvrde niti od strane N/FSBiH, niti od strane FK Sarajevo.

Štaviše, na profilima FK Sarajevo na društvenim mrežama i dalje je stojala objava u kojoj se navijačima pojašnjava kako mogu doći do karata za meč protiv Zrinjskog koji se igra u nedjelju na stadionu Rođeni.

Nakon članka koji je objavio SportSport.ba o ovoj zbunjujućoj situaciji gdje se ne oglašava niti Savez niti klub, FK Sarajevo je odlučio da se oglasi.

"Povodom informacija koje su se pojavile u medijima u vezi sa zabranom prisustva gledalaca na predstojeće dvije prvenstvene utakmice, FK Sarajevo obavještava navijače i javnost da još uvijek nismo zaprimili nikakvu zvaničnu odluku N/FSBiH", stoji u Instagram storyju kluba s Koševa.

"Čim bude poznato više informacija vezanih za odigravanje spomenutih utakmica, klub će blagovremeno upoznati navijače s istim", piše na drugom. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, utakmica Sarajevo - Željezničar bi se trebala igrati osmog marta u Trening centru N/FSBiH u Zenici, a radi se o zaostaloj utakmici 18. kola koja je trebala biti odigrana jesenas.

Kao što smo već rekli, susret Sarajevo - Zrinsjki igra se na stadionu Rođeni za četiri dana, a u pitanju je utakmica 20. kola, prvog u proljetnom dijelu sezone. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.