Šta se dešava? Igra gluhih telefona ili PR službe N/FSBiH i FK Sarajevo spavaju zimski san?
Veliki kiks PR službi N/FSBiH i FK Sarajevo - Navijači od njih uopšte nisu obaviješteni da neće moći prisustvovati utakmicama Sarajevo - Zrinjski i Sarajevo - Željezničar.

Nevjerovatna situacija

Šta se dešava? Igra gluhih telefona ili PR službe N/FSBiH i FK Sarajevo spavaju zimski san?

Eldar Ganibegović

Još danas u popodnevnim satima za SportSport.ba je potvrđeno da se utakmice Sarajevo - Zrinjski i Sarajevo - Željezničar neće igrati u prisustvu navijača, no zvanične potrde od FK Sarajevo niti od N/FSBiH još uvijek nema.

Loša vijest danas je stigla za navijače Sarajeva, Zrinjskog i Željezničara. Naime, ljubitelji fudbala neće moći prisustvovati na dva velika derbija bh. fudbala.

Meč Sarajeva i Zrinjskog igrat će se u okviru 20. kola u nedjelju na stadionu Rođeni u Mostaru, dok će se sarajevski derbi igrati u Trening centru N/FSBiH u Zenici osmog marta, a radi se o zaostaloj utakmici 18. kola.

U popodnevnim satima danas je za SportSport.ba ta vijest i potvrđena. "Donijeli smo tu odluku na prijedlog Komiteta za bezbjednost", potvrđeno nam je iz Takmičarske komisije N/FSBiH.

Ono što je nevjerovatno jeste to da zvanične potvrde ove odluke nema niti od N/FSBiH koji je donio tu odluku, ali ni od FK Sarajevo koji je domaćin pomenuta dva derbija.

U trenutku objave ovog članka, skoro pet sati nakon potvrde odluke o zabrani prisustva navijačima na dva spomenuta meča, posljednja objava na društvenim mrežama FK Sarajevo (Instagram, Facebook i Twitter) jeste upravo o utakmici protiv Zrinjskog u kojoj upoznaju navijače o načinima kupovine ulaznica za tu utakmicu.

Oglasi

Opis nije dostupan.

Što se tiče zvaničnog web sajta FK Sarajevo (fksarajevo.ba), tamo je posljednja vijest o tome da je Mario Vrančić potpisao za Bordo tim. 

Na sajtu N/FSBiH (nfsbih.ba) danas su, do trenutna objavljivanja ovog članka, objavljena dva članka - o kampu za U-19 reprezentativke Bosne i Hercegovine i o posjeti selektora muške A reprezentacije Faruka Hadžibegića bh. premijerligašima - Posušju, Širokom Brijegu i Zrinjskom. 

Opis nije dostupan.

Čini se zaista nevjerovatnim da službene stranice FK Sarajevo i N/FSBiH nisu obavijestile javnost o ovoj odluci koja je sasvim sigurno od velikog značaja za cjelokupnu javnost, a najviše za navijače koji su planirali biti prisutni na tim utakmicama.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li možda iz N/FSBiH još službeno nisu obavijestili FK Sarajevo o svojoj odluci, da li u N/FSBiH nisu sigurni u svoju odluku pa ni na društveni mrežama nisu ništa objavili ili su iz PR službe FK Sarajevo zaboravili obavijestiti navijače, u ovom trenutku nikome nije jasno.

Bilo kako bilo, zaista je nevjerovatno da službene potvrde još uvijek nema, prvo od N/FSBiH, a zatim i od kluba s Koševa, pa ne čudi što ljubitelji fudbala koji su planirali gledati utakmice sa tribina zapravo ne znaju da li će im to biti omogućeno. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Nekada je Sarajevo imalo navijace zvali su se HORDE ZLA i bili su strah i trepet u cijeloj Jugi. Da su danas ovi balavci samo 1% od njih rijesili bi ova ponizavanja od strane mirvicke i ajlaha za 2 dana.
4 0
nakopitam
Reci im @pjanke.sa Ne mogu se oni tako zaebavati, ne znaju da ti branis Sarajevo. HAHAHAHAHAA
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi